Potpuna dominacija košarke: Ante i Petra najsportaši, najtrener Englman

Ante Ćališ i Petra Lovrić
(FOTO: Aleksandar Grlić)

04.02.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 11902

Proglašenje sportaša Grada Požege u Gradskom kazalištu prošlo je u apsolutnoj dominaciji košarke. Za najboljeg sportaša izabran je Ante Ćališ iz Košarkaškog kluba Požega, a za najbolju sportašicu Petra Lovrić, košarkašica Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega. Njihov trener Vladimir Englman je osvojio priznanje u trenerskoj kategoriji i posebno priznanje za zaslužnog pojedinca, a među kadetkinjama nagrađena je Ana Vojtulek, također košarkašica Požege. Košarkaški su klubovi (muški i ženski) osvojili i nagrade za najbolje sportske udruge.

- Sretan sam zbog ove nagrade. Isplatio se moj trud. Želio bih zahvaliti suigračima, ovo je nagrada svih nas, naravno i trenera te svih navijača koji su nas podržavali. Pozivam ih da nas i dalje podržavaju da uđemo u kvalifikacije za A1 ligu. To mi je velika motivacija da nastavim dalje. Imam 21 godinu, košarku igram već 7-8 godina. Počeo sam igrati u rodnoj Rami. Studiram prehrambenu tehnologiju na Veleučilištu u Požegi i tu sam treću godinu, super mi je ovdje, velika mi je čas biti sportaš godine ovoga grada - kazao nam je Ante Ćališ, najsportaš Grada Požege.




- Dolazim iz košarkaške obitelji, ova nagrada mi je još veća motivacija da se nastavim baviti time i da se trudim. Nadam se da ću i dalje trenirati u Požegi ako upišem faks bliže. Još nisam odlučila na koji ću fakultet, ali vjerojatno će to biti nešto u Osijeku. Ovo priznanje mi stvarno puno znači i drago mi je što su mene odabrali. Mladima bih poručila da se trude i sigurno će uspjeti - rekla je pak najsportašica Petra Lovrić.




- Od 11. godine sam sportaš ili sportski djelatnik. Normalno da vam puno znači kada netko prepoznaje dugogodišnji rad. Zaslugu za ovo priznanje dijele i moje igračice. U ženskoj košarci sam ipak postigao najveće uspjehe, bez obzira na to što sam igrao godinama nogomet i vodio muški klub. One su mi najvažnije u životu. Naš zadatak kao trenera je da ostvarujemo najbolji mogući rezultat, a hoće li se uvjeti u gradu i državi posložiti, to ne ovisi previše o nama. Sretni smo što svake godine imamo nekoliko reprezentativki. To je plod kvalitetnog rada i prije svega zalaganja tih cura - rekao nam trener Vladimir Englman koji je sa svojim košarkašima i košarkašicama zaslužio ukupno 7 priznanja.



Među ostalim sportovima ponešto se izdvojio i Kickboxing klub Bushido koji je dobio trofej Požeškog sportskog saveza, a njegova članica Margareta Andrašek osvojila je nagradu za najbolju juniorku. Rukometaš Lovro Farkaš bio je najbolji kadet, a bodybuilder Oliver Franjić najbolji junior. U kategoriji najboljeg sportaša s invaliditetom nagradu je osvojio Vlado Deanović. Među udrugama sportaša s invaliditetom nagrađena je Sportska udruga slijepih "Zlatna Dolina".





- Ovo je priznanje za dugogodišnji trud i odricanja, prvenstveno za mog velikog prijatelja Sašu Božića koji je ustvari inicijator ove priče 1993. godine, zajedno smo krenuli. Čuli ste koliko smo imali svjetskih i državnih prvaka. Mi smo masovni klub koji redovito daje uspješne mlade koji pozitivno i dobro rade u zajednici. Tradicionalno odgajamo mlade sportaše da postanu i dobri ljudi i borci, usmjeravamo ih kroz život. Problem malog mjesta je što nakon srednje škole odu na fakultet i tu je većinom kraj priče. Rijetki su oni kao Luka Šimić koji su uzeli sve što se moglo uzeti u kickboxingu od svjetskih juniorskih od seniorskih titula. Takvi se rode jednom u nekoliko godina - izjavio je Igor Krizmanić, trener Kickboxing kluba Bushido.

FOTO Pogledajte galeriju s proglašenja najboljih sportaša grada Požege.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI