Ista ekipa opljačkala požešku Metru te uz ¨pojačanje¨ i brodski Smart shop

Razbojstvo u Orljavskoj ulici
(FOTO: Aleksandar Grlić)

04.02.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 8998

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i dvije mlađe muške osobe s područja Požege zbog sumnje da su 20. prosinca 2014. počinili kazneno djelo razbojništva u Požegi, u Orljavskoj ulici. Naime, sumnjiči ih se da su tog dana oko 17.20 sati ušli u prodavaonicu trgovačkog društva iz Požege te uz prijetnju 59-godišnjoj prodavačici ukrali novac i veću količinu raznih cigareta, doznajemo iz PU požeško-slavonske.

Podsjetimo, riječ je o razbojništvu koje se dogodilo u prodavaonici "Metra". Trojica maskiranih napadača preplašili su djelatnicu te joj zaprijetili bocom koju su zgrabili. Djelatnica je uspjela pobjeći iza polica.

Ista je ekipa, 18-godišnjak i dvojica maloljetnika, provalila i u jednu prodavaonicu u Slavonskom Brodu gdje im se pridružio još jedan Požežanin, star 23 godine.


- Policija sumnjiči četiri muške osobe (23-godišnjaka, 18-godišnjaka i dvije mlađe muške osobe) s područja Policijske uprave požeško-slavonske, da su spomenutoga dana, oko 20 sati, ušli maskirani u trgovinu, te uz prijetnju zaposleniku oduzeli novac, više prodajnih artikala iz trgovine i zaposlenikov novčanik, nakon čega su ga zaključali u trgovini i pobjegli. Pritom nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je nekoliko tisuća kuna – navodi se na internetskim stranicama PU brodsko-posavske.


Doznajemo da je riječ o Smart shopu u vlasništvu 45-godišnjeg Požežanina. Prema neslužbenim informacijama jedan od njih sin je uglednog požeškog poduzetnika i priznao je djelo.

Pronađen je i provalnik koji je krajem siječnja provalio u požeški Smart shop, u Ulici Stjepana Radića. Naime, 37-godišnjaka s područja Požege sumnjiči se da je toga dana oko 18,30 sati provalio u prodavaonicu 45-godišnjaka te ukrao novac i razne predmete.

- Materijalna šteta je oko dvije i pol tisuće kuna. Ne znam zašto je uopće provalio kad su najveća šteta zapravo bila razbijena vrata. Zadovoljan sam što su ga pronašli jer poruka je to i drugima da će, odluče li se za tako što, sigurno biti uhvaćeni - prokomentirao je vlasnik Smart shopa Mile Novačić.

Protiv svih počinitelja slijede posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava nadležnim državnim odvjetništvima.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI