Potvrđeno: Troha-Dil prozori su ekstra kvalitete, priznato im 5 europskih patenata

Troha-Dil linija energetski učinkovite stolarije
(FOTO: Troha-Dil)

03.02.2015. | Troha-Dil
Pregleda: 5265

Tvrtka Troha-Dil, nakon niza godina istraživanja i razvoja energetski učinkovitih prozora i vrata razvila je vlastiti prozorski okvir s inovativnim tehničkim rješenjima za koji je nedavno dobila visoko europsko priznanje. Kao što je već javnosti poznato podnijeli smo i patentnu prijavu Europskom patentnom uredu, a nedavno je potvrđeno svih pet prijava.

Proces priznavanja patenta (inovativnosti tehničkog rješenja) neovisan je od istraživanja u drugim institutima koji se bave tehničkim ispitivanjima. Tehnička ispitivanja statičkih i termodinamičkih svojstava obavljena su u Passivhaus Institutu u Darmstadtu i Institut Fenster tehnik u Rosenheimu. Oba njemačka instituta su potvrdila extra klasu (E razred) prozora i vrata napravljenih ovim načinom. E razred ovdje ne predstavlja oznaku energetske učinkovitosti, već označava ekstra klasu tj. razred proizvoda vrhunske klase.

Ispitivanje inovativnosti od strane europskog ureda je dugotrajan proces koji je u našem slučaju završen, a trajao je pet godina. Europski patentni ured je u svih pet točaka inovativnosti priznao naša tehnička rješenja. Takva rješenja i potvrde kvalitete nam niti jedan hrvatski proizvođač stolarije.


Vrhunski rezultati ovih prozora omogućili su nam otvaranje novih tržišta Europske unije, a posebno bi naglasili Norvešku i Švedsku. Nova tržišta su nam omogućila da zadržimo isti nivo proizvodnje jer na domaćem tržistu stanje je sve lošije. U ovoj godini očekujemo povećanje izvoza zahvaljujući poslovima vezanim na saznanja stečena razvojem ovih prozora.


Želite li se javiti i ove godine na javni natječaj i iskoristiti sredstva za sufinanciranje ugradnje stolarije javite nam se u predstavništvo tvrtke Troha-Dil u Požegi, u Ulici Tina Ujevića 1. Možete nas nazvati i na tel. 034 291 219, pomoći ćemo vam sa savjetima kako možete iskoristiti sredstva koja će se uskoro početi dodjeljivati.

Više o Troha-Dil ponudi plastične stolarije možete vidjeti na našim internetskim stranicama.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI