Šteta od poplave procijenjena na 2,5 milijuna, Vlada dodijelila 84.000 kuna

Gradonačelnik Vedran Neferović i njegov zamjenik Mario Pilon
(FOTO: Mario Nakić)

03.02.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 4334

Prema odluci Vlade Republike Hrvatske, bespovratna pomoć za ublažavanje posljedica elementarne nepogode na području grada Požege, a radi se o svibanjskoj poplavi, iznosi ukupno 84.000 kuna, izvijestio nas je gradonačelnik Vedran Neferović na jutrošnjoj konferenciji za medije.

- Pomoć u iznosu od 9.974 kune pripada fizičkim osobama koje su pretrpjele štetu na poljoprivredi, a procijenjena šteta na području grada Požege je 1,35 milijuna kuna i radi se o 78 korisnika koji su prijavili štetu - ističe Neferović.

Iznos od 15.352 kune pripada fizičkim osobama za štetu nastalu na stambenim i građevinskim objektima, a riječ je o 18 korisnika koji su pretrpjeli štetu procijenjenu 10 puta više od odobrenog iznosa. Za pravne osobe koje su pretrpjele štetu u poljoprivredi dok procijenjena šteta za dva prijavljena korisnika iznosi oko 1,2 milijuna kuna.


Ukupno gledano, Vlada je odobrila pomoć u iznosu od samo 3 posto od procijenjene štete na području grada Požege.


- Želimo stoga svima koji su imali problema tijekom poplava i koji su očekivali značajnija financijska sredstva prezentirati ove iznose i da znaju koliko je to. Ljudi su sve ovo vrijeme tražili od nas pomoć i načine kako da to ublaže, a sad imaju pokazatelje da vide točno što je omogućeno za grad Požegu - zaključio je gradonačelnik Neferović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI