Sol bacali preventivno, tvrde da su prometnice prohodne

02.02.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 5998

Snijeg i kiša koji su padali tijekom vikenda nisu stvarali veće probleme na prometnicama u našoj županiji. Kritično je bilo na brdskim dionicama gdje su ceste bile zaleđene i skliske.

- Sve su prometnice trenutačno čiste. Izlazimo redovito na teren i bacamo sol tamo gdje je kritično. U ovom naletu snijega, u petak, najviše ga je bilo na Petrovom vrhu i tamo smo čistili ralicom. Na ostalim smo mjestima morali čistiti ralicom samo gdje su nanosi. Sol bacamo preventivno i sve su prometnice čiste i suhe - rekao nam je Zvonko Šimunović, voditelj zimske službe.

Dodaje da većih intervencija nije bilo, ali se redovito obilazilo teren kako bi se reagiralo na vrijeme na kritičnim mjestima poput onih gdje se voda cijedi preko ceste i smrzava.


I požeški je "Komunalac" tijekom vikenda posipao sol po gradskim prometnicama.
- Sol smo bacali u petak i subotu. U petak navečer su soljene sve gradske ulice dok su u subotu soljene samo brdske jer su bile kritične. Naše je vozilo stalno na terenu i kontroliramo situaciju te interveniramo gdje je to potrebno - rekao nam je Ante Bekić, direktor Komunalca.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI