Gospodarstvenici moraju širiti i razvijati brendove

Željko Jakopović
(FOTO: Mario Nakić)

22.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3072

Za gospodarski oporavak Požeško-slavonske županije neće biti dovoljno samo povlačenje novca iz europskih i domaćih fondova, na što računaju Županija i jedinice lokalne samouprave.
- Razvoj naše županije uvjetovan je prirodnim resursima. Naš čovjek, poljoprivrednik će morati uskladiti svoj rad realnim mogućnostima, raditi sve legalno i u skladu sa standardima koje propisuje EU, kako bi bio konkurentan na domaćem i vanjskom tržištu. Upravo za povlačenje novca iz fondova, uvjet je da svi papiri budu čisti i da je prikupljena sva potrebna dokumentacija. Oni koji se bave poljoprivredom trebaju racionalno ulagati i voditi svoje gospodarstvo prema formalnim normama. Za pomoć imaju savjetodavne službe, poljoprivredne agencije i nas u Županiji. Ostali se gospodarstvenici moraju angažirati na širenju i razvijanju brendova, rekao je Željko Jakopović, zamjenik župana za gospodarstvo u razgovoru za 034Portal.

Industrija izlazi iz krize

Jakopović je izrazio optimizam jer su požeške tvornice Spin Vallis i Sloga na dobrom putu da se izvuku iz krize, a to znači očuvanje radnih mjesta.
- Spin Vallis opet proizvodi za inozemno tržište, a Sloga, koja je u većinskom vlasništvu države, sada ima restrukturiranu upravu i vjerujemo da će uspjeti naći tržište.


Ambiciozan trogodišnji plan


Strategija razvoja Požeško-slavonske županije, donesena na zadnjoj sjednici županijske Skupštine, uključuje projekte za razvoj infrastrukture industrijskih i poslovnih zona. Nositelji projekata su većinom jedinice lokalne samouprave, a novac namijenjen za projekte se predviđa povući iz europskih i državnih fondova. Oni bi trebali privući nove investitore na naše područje. Zanimljivo je da se radi o projektima čija se realizacija planira provesti tijekom iduće dvije godine.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI