¨Korist od projekta imat će nezaposleni, ali i poduzetnici¨

Marko Šostar, pročelnik Ureda za EU integracije Grada Požege
(FOTO: Lidija Galić)

29.01.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6260

240 tisuća eura vrijednost je projekta "Obučavanje mladih i visokoobrazovanih osoba za samozapošljavanje i poduzetništvo - Menadžeri lokalnog razvoja" čiji je nositelj Grad Požega, a partneri Grad Velika Gorica i Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije.

Sporazum o partnerstvu danas su potpisali gradonačelnik Požege Vedran Neferović,  gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić,  i Antonija Džomba, predstavnica Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije. Projekt je realiziran iz pretpristupnih fondova EU čiji je udio 188 tisuća eura dok 52 tisuće osiguravaju partneri u projektu.




- Cilj je doprinijeti povećanju zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih mladih osoba na području Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije kroz poboljšanje postojećih potencijala mladih dugotrajno nezaposlenih osoba te stvaranje inovativnih modela za zapošljavanje. Korist od projekta imat će i nezaposleni, ali i poduzetnici. Projektom će se poboljšati zapošljavanje i samozapošljavanje ciljne skupine, u Uredima za razvoj poslovanja koji će biti otvoreni u sve tri županije ili samostalno - istaknuo je Marko Šostar, pročelnik Ureda za europske integracije Grada Požege.




Ciljna su skupina 30 mladih, dugotrajno nezaposlenih, visokoobrazovanih osoba i 20 lokalnih poduzetnika iz sve tri županije.

Provedba projekta počela je sredinom prosinca prošle godine i trajat će do sredine kolovoza 2016. godine.

- Zadovoljstvo mi je što su nam partneri prijatelji iz Velike Gorice koji nam mogu pomoći na temelju svojih iskustava. Vjerujem da je ovo početak suradnje dvaju gradova - rekao je tom prigodom gradonačelnik Vedran Neferović.

- Radimo nešto za što smo politički društveno odgovorni, a to je da nudimo šansu mladim ljudima. Kroz njihove šanse dajemo šansu i sebi. Drago mi je da nas povezuju ovakvi projekti koji otvaraju nove puteve jer jedino na taj način možemo stvoriti dobro za sve nas. Velika Gorica je jedan od gradova s najmanjom stopom nezaposlenosti, najvećom prosječnom plaćom u Hrvatskoj, šesti grad po veličini u Hrvatskoj s proračunom od 350 milijuna kuna. Želimo stvoriti poveznice s gradovima koji su povijesno važni, kao što je to Požega - rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.



U realizaciju projekta uključeni su i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI