¨Korist od projekta imat će nezaposleni, ali i poduzetnici¨

Marko Šostar, pročelnik Ureda za EU integracije Grada Požege
(FOTO: Lidija Galić)

29.01.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6280

240 tisuća eura vrijednost je projekta "Obučavanje mladih i visokoobrazovanih osoba za samozapošljavanje i poduzetništvo - Menadžeri lokalnog razvoja" čiji je nositelj Grad Požega, a partneri Grad Velika Gorica i Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije.

Sporazum o partnerstvu danas su potpisali gradonačelnik Požege Vedran Neferović,  gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić,  i Antonija Džomba, predstavnica Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije. Projekt je realiziran iz pretpristupnih fondova EU čiji je udio 188 tisuća eura dok 52 tisuće osiguravaju partneri u projektu.




- Cilj je doprinijeti povećanju zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih mladih osoba na području Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije kroz poboljšanje postojećih potencijala mladih dugotrajno nezaposlenih osoba te stvaranje inovativnih modela za zapošljavanje. Korist od projekta imat će i nezaposleni, ali i poduzetnici. Projektom će se poboljšati zapošljavanje i samozapošljavanje ciljne skupine, u Uredima za razvoj poslovanja koji će biti otvoreni u sve tri županije ili samostalno - istaknuo je Marko Šostar, pročelnik Ureda za europske integracije Grada Požege.




Ciljna su skupina 30 mladih, dugotrajno nezaposlenih, visokoobrazovanih osoba i 20 lokalnih poduzetnika iz sve tri županije.

Provedba projekta počela je sredinom prosinca prošle godine i trajat će do sredine kolovoza 2016. godine.

- Zadovoljstvo mi je što su nam partneri prijatelji iz Velike Gorice koji nam mogu pomoći na temelju svojih iskustava. Vjerujem da je ovo početak suradnje dvaju gradova - rekao je tom prigodom gradonačelnik Vedran Neferović.

- Radimo nešto za što smo politički društveno odgovorni, a to je da nudimo šansu mladim ljudima. Kroz njihove šanse dajemo šansu i sebi. Drago mi je da nas povezuju ovakvi projekti koji otvaraju nove puteve jer jedino na taj način možemo stvoriti dobro za sve nas. Velika Gorica je jedan od gradova s najmanjom stopom nezaposlenosti, najvećom prosječnom plaćom u Hrvatskoj, šesti grad po veličini u Hrvatskoj s proračunom od 350 milijuna kuna. Želimo stvoriti poveznice s gradovima koji su povijesno važni, kao što je to Požega - rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.



U realizaciju projekta uključeni su i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI