Prizor od kojeg se diže želudac: oderane srne bačene uz cestu (foto)

Lešine uz cestu
(FOTO: Lidija Galić)

27.01.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 12199

Na cesti Požega-Štitnjak srneća je noga. Nekoliko metara dalje koža i glave ubijenih životinja te vreća za smeće u kojoj su najvjerojatnije bačene.

- Zasigurno je riječ o krivolovu i očito je netko samo iz automobila to izbacio uz cestu. Teško je utvrditi tko je to učinio i pokušat ću stupiti u kontakt s lovačkim društvima na tom području da vidimo o čemu se radi - rekao nam je Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Kaže da je krivolov veliki problem od pamtivijeka i da mu se unatoč svim naporima teško može stati na kraj.







- Provodimo obostranu akciju s policijom gdje mi lovci obučavamo djelatnike policije o dokumentaciji potrebnoj za lov kako bi mogli na terenu uočiti je li riječ o dozvoljenom lovu ili pak krivolovu. Tiskali smo brošuru i održano je već nekoliko predavanja o tome, ali krivolov je gotovo svakodnevna pojava - dodao je Vujnović.

Krivolovcima se, ističe, vrlo teško ulazi u trag.

- Krivolova je otkad je vijeka i pamtivijeka. U današnje je vrijeme ta sila tehnike otišla toliko naprijed s noćnim optikama, prigušivačima i sl. i vrlo je teško uhvatiti krivolovce na djelu. Dodatni su problem krivokradice, ljudi koji su članovi lovačkih društava, ali čim imaju priliku iskoriste je. Imamo čak zabilježene slučajeve organiziranog krivolova - ustvrdio je na kraju Vujnović.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI