¨Obrtnici su žilava kategorija koja se ne da lako poraziti¨

Predsjednici obrtničkih komora na prijemu kod požeškog gradonačelnika
(FOTO: Aleksandar Grlić)

24.01.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5162

Požeški je gradonačelnik Vedran Neferović, sa svojim zamjenikom Darkom Puljašićem, ugostio predsjednike obrtničkih komora i udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske. Govorilo se uglavnom o proširivanju suradnje u sklopu projekta Zeleno-plavo, suradnji na području obrazovanja ugostiteljskih kadrova, plasmanu domaćih proizvoda na Jadranu, sezonskom zapošljavanju, ali i o problemima koji muče sve obrtnike bez obzira iz kojeg dijela Hrvatske bili.



- Najvažnije je zapošljavanje koje dobar dio stanovnika naše županije odradi na Jadranu preko ljeta i riješi svoje probleme barem privremeno. Vjerujem da postoji i niz proizvoda koji se mogu afirmirati tijekom cijele godine na Jadranu. Nadam se da ćemo na ovakvim susretima dolaziti do novih projekata. Hoće li to biti u okviru ugostitelja na Jadranu i naših OPG-ova ili na nekoj drugoj razini, je stvar dogovora. Želim vam svima dobrodošlicu i da se ugodno osjećate u našem gradu - pozdravio je goste požeški gradonačelnik Vedran Neferović.


- Ovdje je više od pola Hrvatske po predsjednicima obrtničkih komora i udruženja. Osam godina za redom traje manifestacija koja povezuje zeleno i plavo. Tu tradiciju trebamo još unaprijediti kako bismo spojili ponudu koju Slavonija može pružiti u pripremi turističke sezone. To je izvoz, to je ono što je najvrednije i ovakvo povezivanje će stvoriti novu vrijednost. Ako ćemo ulagati u kvalitetu i stručnost vjerujem da ćemo unaprijediti sezonu i moći otvoriti nova radna mjesta - izjavio je Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.




- Došli smo s jakom reprezentacijom, želimo se predstaviti. Vidim mogućnost razvoja kroz daljnje zapošljavanje prvenstveno u segmentu školovanja kadrova, odnosno suradnju s našom Ugostiteljskom školom i vašom Obrtničkom školom. Idemo na ciljano školovanje zanimanja potrebnih našim ugostiteljima. Obrtnici su žilava kategorija koja se ne da lako poraziti. Idemo vidjeti što vi možete ponuditi - kazao je Jozo Sarač, v.d ravnatelja Javne ustanove za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije.



- Jako smo povezani s ovom županijom i ovo što pričamo implementiramo u našoj županiji. Ja konkretno svake godine iz Požege zapošljavam minimalno troje radnika u restoranu. Vaši radnici u ugostiteljstvu su dosta kvalitetni. Velika je odlika to što se kod vas u ugostiteljsku školu upisuju vrlo dobri i odlični učenici, što kod nas nije slučaj. Kod nas su to učenici koji se nigdje ne mogu upisati pa su to slabiji kadrovi. Na nama je da učinimo sve kako bi oni stekli određeno znanje i volju za rad - ispričao je Stipe Knežević, predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije.



- Mogu vam reći da se u Požegi osjećam isto kao i u Sinju. Svako malo se iznajmljuje poslovni prostor. Kriza u Slavoniji je potpuno ista kao u Zagori. Mi smo braća, najniža temperatura je u Požegi i Sinju, a ljeti je najtoplije u Sinju i Požegi. Mi smo potpuno isti i ja sam zato došao da vas pozdravim - rekao je u pomalo šaljivom tonu tužnu istinu Bože Gusić, predsjednik Udruženja obrtnika Sinj.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI