Siniša Cmrk i Sanja Pilić s požeškim učenicima: ¨Došli smo podijeliti veselje s djecom¨

Siniša Cmrk u OŠ Dobriše Cesarića
(FOTO: Aleksandar Grlić)

23.01.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6190

Osnovna škola Dobriše Cesarića danas je od jutra puna zbivanja u sklopu projekta "Cesarić u Cesariću" koji se ove godine događa 10. jubilarni put. Učenici su održali predavanje vezano o sigurnosti u prometu, kviz o Cesarićevoj poeziji, predavanje o povijesti škole. Izradili su film i predstavili zbirku literarnih i likovnih radova. Najzanimljiviji dio su ipak bili posjeti pisaca, među njima su bili i nekad poznati voditelj Siniša Cmrk te autorica Sanja Pilić. Uz sve to predstavljen je i novi školski logo.



- Zbirka sadrži 50-ak učeničkih likovnih i literarnih radova na hrvatskom i engleskom jeziku. Učenici su se rado uključili, pohvaljujem njihove mentorice koje su ih motivirale jer bez njihove motivacije ne bi bilo tako dobrih radova. Nadam se da ima mladih talenata koji će poći stopama Cesarića. Svake godine imam generaciju koja odlazi u gimnaziju. Nekoliko učenika koji su objavljivali upravo u "Stazi" kasnije su studirali kroatistiku i bavili se pjesništvom, neki su čak izdali svoje zbirke - predstavila je nastavnica Blanka Đimoti Zima zbirku najboljih učeničkih radova.





- Nije baš nevažno kako se škola zove. U svakom slučaju, lijepo mi je i drago što sam tu. Zapravo, možda će Cesarić na mene dobro djelovati jer sam pisala priče i pjesme za odrasle. Možda bih sada mogla početi pisati pjesme i za osnovnoškolce. Drago mi je da sam ovdje, družit ću se s klincima od 5. do 8. razreda. Malo ćemo se upoznati, predstavit ću im se ako me ne znaju. Vjerujem da će se iz lijepe večeri možda roditi nove ideje, susreti, pjesme ili priče. Htjeli smo iz tmurnog Zagreba doći u veselu Požegu, cijeli dan smo dobre volje i zafrkavamo se. Vozila sam se u društvu sa svojim kolegom Sinišom Cmrkom koji nas je nasmijavao i izgovarao neke rečenice koje ja ne mogu izgovoriti. Uglavnom, došli smo jako veseli i sada ćemo nastavio naše veselje dijeliti s djecom i svima nama - ispričala nam je spisateljica Sanja Pilić.





- Imam metodu pisanja knjige s djecom. Danas ćemo u trećem nastavku koji se zove "Nulti sat" ponovno napraviti jedno poglavlje. Primjerice, dođe u klub Dinamovaca mali Torcidaš. Što ćemo s njime? Razgovaramo i pokušavamo približiti moguće scenarije. Na kraju se dogovorimo koji bi bio najbolji i to ja stavim u knjigu i napišem "Knjigu pomogli izraditi učenici Osnovne škole Dobriše Cesarića iz Požege". Ovdje ćemo imati temu Facebooka, jer se u njega potpuno ne razumijem pa ću moliti učenike da mi raspletu situaciju "kako se može zagužvati frka na Faceu" s učiteljicom i nastavnikom iz tjelesnog - rekao nam je vječiti zabavljač i bivši televizijski voditelj Siniša Cmrk.

- Napisao sam pet knjiga, još tri čekaju na objavu. Kćer me je nešto "davila", pisali smo i tako je to krenulo. Zapravo me je potakao dragi kolega Miro Gavran koji je rekao: "Što ti to čuči u ladicama? Odnesi to izdavaču!" i tako je to krenulo. Našao sam se u tome, puno je mirnije i slađe od prijašnje karijere. Najvažnije da me po školama djeca ne cimaju jer me ne poznaju, ali me zato znaju učiteljice, ravnateljice, pedagogice i kuharice. To je puno bolja pozicija. Razlog zašto je ovo jedna od mojih najdražih škola osim one u koju sam išao je taj što imaju krasnu ravnateljicu s kojom sam ja išao u srednju školu - objasnio je Cmrk kako se (s)našao u novoj ulozi pisca za djecu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI