¨Slavonija može biti vrata Europe prema jugu i istoku¨

Zvonimir Repač
(FOTO: Aleksandar Grlić)

22.01.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4638

Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije "Panora" u sklopu projekta "Poduzetnički impuls" organizirala je danas interaktivnu radionicu o načinima privlačenja investicija u gradove i općine naše županije. Radionicu u prostorijama Hrvatske gospodarske komore je održao konzultant Zvonimir Repač.

- Iz tog fonda smo dobili sredstva da radimo na podizanju investicijskog okruženja. U tom smislu smo organizirali radionicu za gradove i općine u kojima se može naučiti kako privući investitora, kako ga zadržati i ponašati se prema njemu. Cilj je zajednički materijal kojim možemo prezentirati županiju, gradove i općine kroz poduzetničke zone ili druge projekte - rekla nam je Senka Horvat, direktorica RRA "Panora".




- Dobri primjeri iz prakse postoje, no mi nemamo sustavni pristup. Druga velika mana je što se premalo družimo, između lokalne zajednice i poduzetnika nemamo formalizirano okupljanje i razgovaranje o zajedničkim problemima. Kao cijela država, a pogotovo lokalne zajednice, osim nekih u turizmu nismo našli način kako stvarati imidž i kako brendirati svoju lokaciju. Mislim da Slavonija ima fantastičnu priliku jer se kompletno nalazi u Panoniji, Podunavlju i na "kralježnici Europe", koridoru koji počinje u Amsterdamu i završava u Indiji. Slavonija nije tako prometno izolirana kao što se to nekad prikazuje, međutim tu poziciju treba i koristiti. Ne treba tražiti partnere samo na sjeveru. Trebamo razmisliti možemo li biti vrata Europe prema jugu i istoku - kaže predavač Zvonimir Repač.




- Gradovi i općine Požeško-slavonske županije bi se najprije trebali dogovoriti što žele, koju vrstu investitora, koji su ključni sektori koje žele istaknuti a da se ne baziraju isključivo na prirodnim resursima. Morali bi gledati kako biti partner, a ne samo netko tko iznajmljuje ili prodaje svoje resurse - zaključuje Repač.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI