Potpisani ugovori: ¨Očekujem barem 50 posto manju ratu za plin¨

Goran Ivanković korisnik je bespovratnih sredstava
(FOTO: Lidija Galić)

20.01.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4558

U Županiji su danas potpisani prvi ugovori s građanima koji su ostvarili pravo na nepovratna sredstva za energetsku obnovu svojih kuća. 1,2 milijuna kuna za tu su svrhu osigurali Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo graditeljstva i Županija. Ukupno je u našu županiju za energetsku učinkovitost došlo oko osam milijuna kuna raspoređenih po jedinicama lokalne samouprave.

- Na natječaj se prijavilo 80 kućanstava od koji je 40 imalo potpunu dokumentaciju. Nakon obilaska terena sredstva su odobrena za 19 obiteljskih kuća. Radovi moraju biti završeni do kraja svibnja, a već u travnju planiramo zatražiti dodatne milijune za ovu namjenu - rekao je župan Alojz Tomašević.




Potpora je korisnicima odobrena u iznosu od 82,5 posto, a maksimalan odobreni iznos je 75 tisuća kuna. Energetskom obnovom kuća građani će ostvariti značajnu uštedu, a jedan od njih je i Goran Ivanković iz Požege.


- Odobreno mi je oko 50 tisuća kuna za obnovu fasade na obiteljskoj kući. Puno mi to znači jer je riječ o kući od oko 200 četvornih metara i rate za grijanje su oko dvije tisuće kuna mjesečno. Vjerujem da bi ti troškovi trebali biti smanjeni najmanje za 50 posto - kaže Ivanković.



Župan Tomašević dodao je da je u planu energetska obnova 93 objekta kojima je Županija osnivač, među kojima su sve osnovne i srednje škole.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI