¨Nismo htjeli nikoga povrijediti, zahvalni smo svima koji su nam pomogli¨

Saša Rajković
(FOTO: Ankica Vinter)

20.01.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 4060

U redakciju 034portala javili su se naši sugovornici iz članka o poplavljenim Lipičanima koji su se požalili na nedovoljnu pomoć u odnosu na veliku štetu koju su pretrpjeli u prošlogodišnjoj poplavi. Saša Rajković i Drago Klobučarević tvrde da je nespretno ispalo, da su neke njihove izjave izvučene iz konteksta te, radi točnije interpretacije, zatražili su da pojasne problem.

- Htjeli smo da se uputi pitanje Gradu Lipiku oko rasporeda dodijeljene pomoći za ublažavanje i otklanjanje posljedica elementarne nepogode po Odluci Vlade Republike Hrvatske. Gradu Lipiku je dodijeljena pomoć za štete nastale od poplave u svibnju 2014. godine u ukupnom iznosu od 287.283 kuna s tim da je od toga iznosa samo 23.452 kuna pripalo fizičkim osobama za štetu na stambenim i građevinskim objektima. Zanima nas zašto je Vlada donijela takvu odluku. Drugo pitanje je bilo u vezi isplate drugog dijela pomoći za poplavljene u svibnju od Hrvatskog Crvenog križa jer nam je pomoć isplaćena u prvom krugu s obzirom da smo ispunjavali sve uvjete - pojašnjavaju Rajković i Klobučarević te dodaju kako nije točna tvrdnja da nisu dobili "ni kune od prodanih fotografija" budući da je prikupljena novčana pomoć upućena za plaćanje školske kuhinje i putnih troškova srednjoškolaca stradalih u svibanjskoj poplavi.

- Ovim putem se ispričavamo svima koje smo nenamjerno povrijedili i doveli u neugodnu situaciju zato što se neki navodi, izvučeni iz konteksta, mogu pogrešno protumačiti. Još jednom se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u našoj nesreći - ustvrdili su naši sugovornici.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI