Slavonski i jadranski običaji i gastro ponuda na jednom mjestu

Silvija Podoljak i Vedran Neferović
(FOTO: Grad Požega)

20.01.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3640

- Pozivam sve posjetitelje da dođu na tradicionalnu manifestaciju "Zeleno-plavo" gdje ćemo, uz paljenje vincelovske vatre i simbolično rezanje trsa, povezati naše jadranske i slavonske običaje te zajedničku eno i gastro ponudu – pozvala je Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednice Grada Požege na još jednu tradicionalnu požešku manifestaciju. Program su na konferenciji za novinare predstavili Stipo Barukčić, predsjednik Županijske obrtničke komore i Slavko Rich, predsjednik Udruženja obrtnika Požega.

Naime, i ove će godine Požežani i njihovi gosti uživati u specijalitetima kontinentalne i jadranske Hrvatske na već tradicionalnoj, osmoj po redu manifestaciji "Vincelovo" i "Zeleno plavo" koja će se održati u subotu 24. siječnja u požeškoj šetališnoj zoni. Delicije Slavonije i Jadrana, autohtone proizvode domaćih proizvođača prezentirat će predstavnici brojnih udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske, a uz dobru kapljicu i zvuk tambure zabave sigurno neće nedostajati, objavljeno je na službenom internetskom portalu Grada Požege.

Uz simboličnu rezidbu trsa i paljenje vincelovske vatre posjetiteljima će biti ponuđeni slavonski i jadranski specijaliteti. U sklopu projekta "Muzej u loncu" održat će se ulično natkuhavanje, a za zabavni će se program pobrinuti Tamburaški sastav Glazbene škole Požega, GKUD Požega i KUD Zlatna dolina.
HPD Sokolovac organizirao je izlet stazom Sokola prema Sokolovcu, a GFR Film-video je za sve zainteresirane pripremio izložbu fotografija pod nazivom "Zeleno-plavo". Izložba će biti otvorena u galeriji Ciraki, 23. siječnja u 19 sati.


- U prigodi obilježavanja Vincelova u Požegi suradnja Obrtničke komore i Turističke zajednice Grada Požega je za svaku pohvalu jer, ako želimo neke od naših manifestacija popularizirati i približiti gostima izvan grada, kao kroz ovu "zeleno-plavu" inicijativu, trebamo i dalje raditi na zadovoljstvo svih Požežana i gostiju - istaknuo je gradonačelnik požeški gradonačelnik Vedran Neferović.


Manifestacija se održava u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požega, Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, Turističke zajednice Grada Požege te HGK Županijske komore Požega i pod generalnim pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komora, Požeško-slavonske županije i Grada Požege.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI