Josipović pobijedio u samom gradu, Kolindi pripala prigradska naselja

Babin vir
(FOTO: Mario Nakić)

12.01.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 10480

Iako je nova hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na upravnom području grada Požege u jučerašnjem drugom krugu predsjedničkih izbora pobijedila dosadašnjeg predsjednika Ivu Josipovića s 52 posto ili, točnije, za 587 glasova, rezultati po biračkim mjestima pokazuju demografsku razliku u glasovanju stanovnika užeg područja grada i prigradskih naselja.

U samom gradu Josipović je pobijedio osvojivši 5.423 naspram Kolindinih 5.283 glasa, a omjer u postotcima je 50,7:49,3.

Najveću pobjedu SDP-ov kandidat je ostvario u Babinom viru (595:470 ili 125 glasova više) i na Tekiji (587:425 ili 162 glasa razlike) dok je na biralištima u centru grada odnio tijesnu pobjedu za samo 5 glasova (919:914). Josipoviću su još pripali Sajmište, Praulje i Hrv. branitelja.


Kolinda Grabar-Kitarović je u samom gradu najuvjerljivije pobijedila na Varelovcu (148 glasova više od Josipovića), a pobjedu je odnijela još na Glavici, Vranduku i u Arslanovcima. Najneizvjesnije je bilo u Jagodnjaku gdje je Kolinda na kraju pobijedila sa samo 3 glasa prednosti.


Prigradska naselja, sva osim Drškovaca, pripala su HDZ-ovoj kandidatkinji. Najuvjerljiviju pobjedu Kolinda je ostvarila u Vidovcima (595:326), a pobijedila je i u Dervišagi, Mihaljevcima, Novim Mihaljevcima, Golobrdcima, Bankovcima, Šeovcima, Alagincima i Novom Selu. U Drškovcima je pobijedio Ivo Josipović, ali samo za jedan glas.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI