¨Bacili smo ih u vatru, morali su sjesti i pisati¨

Projektna radionica za nastavnike u Kaptolu.
(FOTO: Vjeran Blašković)

08.01.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4540

Desetak timova, najviše iz osnovnih škola Požeštine, proteklih je mjesec dana polazilo radionicu izrade projekata koje će prijaviti Agenciji za mobilnost te tako pokušati dobiti novac za njihovu provedbu. U organizaciji LAG-a Papuk-Krndija trening se održavao u Kaptolu, a projekti će, ako budu prihvaćeni, novac dobiti iz europskog Erasmus fonda kojemu je glavna svrha mobilnost nastavnika i učenika.

Tako će školarci, prođu li projekti, ugostiti učenike iz Turske, Grčke, Poljske, Litve, Nizozemske i drugih europskih država, ali i otići u razmjenu znanja i iskustva u te zemlje.
- Erasmus je odličan program za škole, ne samo zato što nastavnici dobivaju neka nova znanja i iskustva, nego i samim time što na sva ta putovanja vode djecu i ona se uče različitosti i toleranciji - rekla je voditeljica LAG-a Papuk-Krndija Vlatka Švajda Bartaky.

Specifičnost radionice je u tome, dodaje, što se polaznike baca u vatru. Moraju odmah sjesti i pisati, nema tu učenja neke teorije ili nečega, naš krajnji cilj je da na kraju radionice izađu s gotovim projektom kojega apliciraju. Mi njima ne možemo garantirati da će to proći, ali to je jedno brže stjecanje znanja i stvarno je kvalitetno i na kraju krajeva zaista nauče što oni tu trebaju napraviti, rekla je Švajda Bartaky. Radionicu su vodili iskusni treneri tvrtke Subra Consulting iz Belog Manastira.


- Prijavit ćemo dva projekta, jedan za našu djecu s posebnim potrebama s kojima planiramo izrađivati keramiku, u projekt bi se uključila i djeca iz drugih odjeljenja kao i partneri projekta iz drugih zemalja. Drugim projektom želimo djecu izvući iz škole i dio nastavnog programa odraditi u prirodi - kažu nam nastavnici Silva Mihalj Živković i Zoltan Bartaky iz Osnovne škole Julija Kempfa.


Radne praznike imali su i nastavnici iz drugih škola. Jakšićani završavaju projekt za izradu jednominutnog filma, Veličani će se baviti zdravim duhom u zdravom tijelu dok Kutjevčani pripremaju projekt koji govori o njihovom vinogorju. Rok za prijavu projekata j3 31. ožujka.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI