¨Probleme s pijeskom u vodi ima cijela Požeština, riješit ćemo to ove godine¨

Pijesak u vodokotliću
(FOTO: Čitatelj)

08.01.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 5082

"Nakon prošlogodišnjih velikih oborina i poplava u cijelom području Požeštine došlo je do poremećaja u podzemlju pa tako i u zaleđu izvorišta Stražemanka,  tako da voda povremeno  sadrži suspendirane čestice veće granulacije (pijesak) i mutnoću. Pojava zamućenja se u prijašnjim godinama uobičajeno događala dva do tri puta godišnje u kraćim periodima, dok je prošle godine bilo pet pojava većeg intenziteta i duljeg trajanja. Područje dijela "Sajmišta”  je najniži dio Grada Požege te se pojava upravo na ovom području najviše manifestira", navodi se u pisanom odgovoru koji smo danas dobili iz Tekije d.o.o. nakon jučerašnjeg članka u kojem su nam građani ukazali na ovaj problem. Kažu da su korištene fotografije u članku uglavnom iz prošle godine.

U priopćenju se nadalje pojašnjava da je Tekija u više navrata vršila ispiranja vodovodne mreže, a u narednom će se periodu pokušati određenim manjim zahvatima na mreži preusmjeriti dio vode s ovog područja do konačnog rješenja problema.

- Cjelovito rješenje problema se planira izvesti u dvije faze i to rješenje problema pijeska (I faza) i rješenje problema zamućenja (II faza). Tekija d.o.o. je u plan za 2015. godinu  uvrstila potrebne aktivnosti za detaljno istraživanju ove pojave  i ugradnju opreme za eliminaciju pijeska na ulazu u sustav vodoopskrbe - ističe se dalje u priopćenju.


Radove će financirati Tekija d.o.o. i Hrvatske vode, a trenutačno se provode aktivnosti na izradi natječajne dokumentacije, nakon čega slijedi ugovaranje radova i konkretni radovi, navodi se u priopćenju koje potpisuje Milan Beslić, rukovoditelj razvojno-tehničkog sektora u Tekiji d.o.o.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI