Božićni turnir ulazi u završnicu: ¨Ovo je za Požegu kao Kutija šibica¨

Božićni malonogometni turnir u Grabriku
(FOTO: Aleksandar Grlić)

05.01.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 9883

Četvrtfinale 24. Božićnog malonogometnog turnira ispunilo je Grabrik kao rijetko kada. Na tribinama je sinoć bilo čak 1.000 ljubitelja nogometa. Požežani i gosti uživali su u čak pet atraktivnih utakmica.



Prvi su se susreli Pizza bar Aureus/Caffe bar Samson i Caffe bar Rubikon koji su igrali nerješeno (1:1), a zatim penalima odlučili utakmicu (3:4). Sibinj je savladao Pink Pantere (5:1). Crna legija i MNK Plamen su odigrali 6:2, a susret SMC Pleternice i Caffe bara Vertigo završilo je rezultatom 4:3 nakon penala (u regularnom dijelu je bilo 1:1).







- Dvorana je puna. Tisuću ljudi je došlo na najbolji dan turnira. Riječ je o četiri dobre utakmice u kojima se odlučuje o putnicima u polufinale. Zadovoljni smo posjetom. U osmini finala u petak i subotu dvorana je također bila puna. Očekujemo u polufinalu i finalu dobre utakmice kao i dosad, dobro suđenje i pun Grabrik. Po meni je najbolja utakmica dosad bila Aureusa i Rubikona. To je finale prije finala, ali sve utakmice su zanimljive, neizvjesne i drago nam je što nema pritužbi na suđenje. Ponašanje gledatelja i igrača je za svaku pohvalu. Pozivam sve da dođu u ponedjeljak i utorak na polufinala i finale festivala nogometa. Što je "Kutija šibica" za Zagreb i Hrvatsku, to je sigurno ovaj turnir za Požegu - izjavio nam je Jurica Bešlić, jedan od organizatora turnira.



Između četvrtfinalnih utakmica odigrana je revijalna utakmica između finalista turnira iz 1994. godine. Gladna djeca iz Kaptola izgubila su ponovno od ekipe Bravo MSB iz Slavonskog Broda, ali sve do par minuta prije kraja rezultat je bio 1:1. Na kraju je ipak završilo 3:1 za Brođane.

- Oni su trebali čak povesti nakon 1:1, imali su malo bolje prilike. Međutim, to je nogomet, ne zabiješ pa dobiješ gol. Najbitnije je da smo se ponovno sreli i vidjeli. Sad smo imali jednu reprizu, međutim nismo svi na okupu. I kod njih i kod nas je nedostajalo igrača. Neki su prestali igrati, bolesni ili u inozemstvu tako da nas je teško skupiti, ali lijepo se prisjetiti dana kad je turnir u Požegi bio jedan od jačih. Stvarno je bio kvalitetan i posjećenost je bila puno veća. Dugi niz godina igrali smo u Požegi mali, ali i veliki nogomet kao Marsonija. Igrao sam i u Slavoniji dvije-tri godine, a u Kuzmici jednu sezonu. Tu mi je i sin rođen, volim doći i imam dosta prijatelja tako da me vežu velike uspomene za Požegu - rekao nam je Zemir Mujčin, kapetan Brođana.



- Napravili smo malo bolji rezultat nego prije 20 godina kad smo izgubili 3:0. To je ipak mali napredak. Ovo nam je prilika druženje s prijateljima iz Slavonskog Broda i drugih sredina koje ne vidimo cijele godine. Turnir je nekoć bio puno posjećeniji iako je bilo ratno vrijeme jer nije bilo događanja. Vjerojatno je sada situacija u zemlji takva da ima manje ekipa, ali veće 20 godina se turnir održava i nadam se da će još potrajati. Svakako mi je žao što neke kolege nisu mogli doći, posebno naš dugogodišnji golman Ivica Bekić koji je nažalost u bolnici i želimo mu brz oporavak - rekao nam je Davor Pranjić, kapetan Gladne djece iz Kaptola.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI