Torbe s Majinim dizajnom sve traženije (foto)

Kolaž by Kipra
(FOTO: Maja Smoljanović)

13.07.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 6836

Ponekad se najbolje stvari dogode kada se više kreativaca udruži u zajednički rad. Tako je na Zmajevna torbama osvanuo novi Kipra dizajn požeške umjetnice Maje Smoljanovć.

- Zmajevna je brand Ivane Pavlović, rođene Požežanke koja živi i radi u Zagrebu. Ona ručno izrađuje torbe, eko proizvode od umjetne kože, nakit, loptice za žongliranje i još koješta. Prijateljica nas je spojila i evo - rekla je svestrana slikarica Maja Smoljanović čije smo radove mogli vidjeti i na Požart-u.




Za nedavno izložene radove koji tehnikom neodoljivo podsjećaju na Pollocka sama kaže da odudaraju od njenog uobičajenog stila.


- Voljela bih raditi dizajn za majice, raznu odjeću, marame. Tek smo počeli, vidjet ćemo u što će se sve to razviti -  rekla je Maja.

Mlada umjetnica je prije par dana diplomirala povijest umjetnosti i etnologiju te već razmišlja o doktoratu.

U budućnosti se vidi u jednom od konzervatorskih odjela te bi svoj diplomski rad o Braci Dimitrijeviću voljela i objaviti s obzirom na osobni pristup i objašnjenja samog Dimitrijevića o značenju pojedinih djela.

Njena svestranost se vidi i po tome što je glumila u predstavi "Apciha!Nazdravlje!?" rađenoj po stripu Alana Forda. Balansirati između apstraktnog i praktičnog rijetkima uspijeva, a Maja Smoljanović se može pohvaliti baš time.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI