¨Nitko nije mogao dobiti hitnu pa su susjedi odvezli djevojčice u bolnicu¨

Pero Nikolić
(FOTO: Ankica Vinter)

31.12.2014. | Ankica Vinter
Pregleda: 11085

"Svi su pokušavali dobiti hitnu, neki prolaznici, cura i dečko, također su pokušali dobiti hitnu pomoć, nikome nije uspijevalo", rekao nam je Pero Nikolić koji stanuje 10-ak kuća od mjesta nesreće.

Podsjetimo, prije dvije večeri dvije su djevojčice u Ulici Stanka Gabrića u Pakracu završile u bolnici zbog trovanja ugljičnim monoksidom. Iako je u izvješću Centra 112 pisalo da su intervenirali vatrogasci i Hitna pomoć, Nikolić, koji je među prvima priskočio u pomoć, tvrdi da su djecu do bolnice prevezli susjedi jer Hitnu pomoć nitko nije uspio dobiti na telefon. Također, Centar 112 je jučer pogrešno izvijestio da je jedna osoba prevezena u bolnicu, a zapravo se radi o dvoje djece. Zanimljivo je i to da policija nije još ništa izvijestila o ovoj nesreći.

- Bio sam kod kuće i čuo sam da netko viče. Izašao sam van na stepenice i čuo krikove: "Zovite policiju, zovite hitnu!". Možete si misliti koliko glasno je taj čovjek vikao kad sam ga ja, ovako daleko čuo. Bacio sam na sebe trenerku, obuo cipele i odjurio kroz susjedovo dvorište do kuće iz koje sam čuo viku. Nevjerojatno je da nitko od bližih susjeda nije ništa čuo, nego ja i susjed pored mene – čudio se Nikolić.


- Stigavši do mjesta nestreće i ugledavši kako otac izvlači svoje kćeri na njihovu terasu, a hitna ne dolazi, rekoh susjedu koji je isto tako dotrčao malo prije mene, da ode po svoj automobil. Otišao je po Astru, pomogli smo roditeljima prenijeti djevojčice u automobil, mogu samo reći da je bio strašan doživljaj vidjeti curice nepomične, jedna je samo malo glavu pomicala. Na kraju smo odlučili sami odvesti blizanke u bolnicu. Njihova je majka otišla s njima u bolnicu, a otac je ostao doma, ja sam ostao s njim. Kada sam ušao u njihovu kupaonicu, jako mi se "zamantalo", a kasnije me i glava boljela, možete si misliti kakav je to učinak bio na curice. Sada su dobro, hvala Bogu – zabrinuto nam je ispričao susjed Pero.


Roditelji hospitaliziranih djevojčica nisu bili raspoloženi za razgovor, a u pakračkoj bolnici smo sinoć saznali da su djevojčice sada stabilno i da se dobro oporavljaju.

Dodano u 14,30

U našu se redakciju javio još jedan susjed koji kaže da je vozilo Hitne pomoći ipak krenulo i da je preuzelo djevojčice na pola puta do bolnice.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI