Dvije djevojčice hospitalizirane zbog trovanja: ¨Jedino plin tako nešto može napraviti¨

Opća županijska bolnica Pakrac
(FOTO: Mario Barać)

30.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7667

Ekipe Hitne medicinske pomoći, Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije i DVD-a Pakrac sinoć su intervenirale u pakračkoj Ulici Stanka Gabrića. Zbog navodnog trovanja plinom u pakračku bolnicu je prevezeno dvoje djece koja su tamo i hospitalizirana.

U 19:58 sati Centar 112 dobio je dojavu o trovanju plinom. Intervencija je završila u 20:30 sati, doznajemo iz jutrošnjeg izvješća Centra 112.

Dodano u 19:30


Policija provodi istragu o uzrocima trovanja. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o dvjema djevojčicama koje su, po svemu sudeći, udisale ugljični monoksid što nam je i potvrđeno u pakračkoj bolnici.


- Sada su dobro. Jučer su bile vitalno ugrožene i zadržane su zbog eventualnog razvoja komplikacija. Inače su stabilno i jedna i druga. Riječ je 100 posto o trovanju ugljičnim monoksidom. Kako su to blizanke, jedna bi već i sada mogla ići kući, no vezane su međusobno. Druga još ima mučnine pa ih ne puštamo dok ne budu obje dobro. U svakom slučaju nedostatak kisika je bio uvjerljiv, jedino plin tako nešto može napraviti - rekla nam je Goranka Kanski Pupak, voditeljica Odjela pedijatrije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI