N. Ljeskovica: Zbog neočišćenog dimnjaka izbio požar na kući

Požar u Vidovcima
(FOTO: Aleksandar Grlić)

29.12.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 4225

Požar na stambenoj prostoriji 68-godišnjaka u Novoj Ljeskovici kod Čaglina izbio je u subotu oko 11 sati, doznajemo iz policijskog izvješća.

Policija je utvrdila kako je do požara došlo uslijed zagrijavanja i prenošenja topline s dimovodne cijevi peći na kruta goriva na drvenu kutiju koja se zapalila, a vatra se proširila i na strop.

Intervenirali su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije, DVD Čaglin i DVD Ljeskovica. Požar je ugašen oko podneva, doznajemo iz izvješća Centra 112.


- Upozoravamo građane da pregledaju i očiste dimnjake, ali ne sami nego da to učine ovlašteni dimnjačari, te da u blizini dimnjaka na tavanskom prostoru ne drže zapaljive tvari kao što su kartonske kutije, drveni predmeti i sl. kao ni u blizini peći koje isijavaju toplinu te da takve peći obavezno povremeno nadziru. Također ih upozoravamo da prilikom loženja peći na kruta goriva ne smiju koristiti zapaljive tekućine za lakše paljenje niti improvizirani dimovod, a da ostatke od gorenja, kao što je pepeo i žar, ne smiju odlagati u posude izrađene od zapaljivih materijala, te ako ih odlažu na otvorenom prostoru da moraju dobro provjeriti što se u blizini nalazi kako ne bi došlo do požara - ističe Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI