Dio Požege pretvorit će se u gradilište: Gradit će nove kružne tokove

Mjesto budućeg kružnog toka
(FOTO: Aleksandar Grlić)

28.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 9947

Hrvatske cesta dobile su prošlog tjedna lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju požeške dionice državne ceste D-38. Prema idejnom projektu, izrađenom od strane splitske tvrtke Geoprojekt, rekonstruirat će se nešto više od 3 kilometra Cerničke, Frankopanske i Zrinske ulice te ulice Kralja Krešimira i Kralja Zvonimira, a u projekt su uključeni i dijelovi Osječke ulice i Ulice Pavla Radića. Nekoliko križanja će biti prerađeno u kružne tokove. Uz cestu će se rekonstruirati vodovod, plinovod i elektroenergetska mreža te sustav odvodnje oborinskih i kanalizacijskih voda.

Prema Rješenju Ministarstva zaštite okoliša i prirode, izdanom nešto ranije ove godine, riječ je o dionici od 3,66 kilometara. Na glavnim križanjima su predviđeni rotori, a uklonit će se i dva objekta kako bi se mogao napraviti kružni tok na križanju Frankopanske i Ulice Pavla Radića.

- Dužina dionice koja se planira obnoviti je 3,66 kilometara, a definirana je Prostornim planom Požeško-slavonske županije, Prostornim Planom uređenja Grada Požege i Generalnim urbanističkim planom Grada Požege. Zahvatom se planira obnova kolnika, popravak geometrije ceste, uređenje odvodnje, a sve sa svrhom podizanja kvalitete prometne usluge i sigurnosti sudionika u prometu. Projektom planirana širina voznog traka iznosi 3,25 metara, a širina rubnog traka 0,3 metra. S obje strane se predviđa uređenje postojećih površina i to koristeći zaštitne zelene pojase, biciklističke staze i nogostupe. Na glavnim križanjima predviđeni su kružni tokovi s hortikulturno uređenim unutarnjim dijelovima. Na križanju Frankopanske ulice i Ulice Pavla Radića predviđeno je uklanjanje dva poslovno-stambena objekta kako bi se mogao izvesti rotor - stoji u priloženom elaboratu zaštite okoliša.


Zbog blagdana i vikenda od nadležnih institucija nismo mogli doznati kad je planiran početak radova, rokove izvršenja te ostale relevantne informacije pa ćemo ih objaviti kada dobijemo odgovore. Jedno je sigurno - u skoroj budućnosti Požega će postati veliko gradilište.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI