Uredit će zapuštenu ledinu: ¨Alaginci su nekoć bili poznati po trešnjama¨

Zapuštena ledina na kojoj planiraju dječje igralište i voćnjak s trešnjama
(FOTO: MO Alaginci)

27.12.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 4063

Zapuštena ledina u požeškom prigradskom naselju Alaginci uskoro će se potpuno preurediti. Mještani će na ovom mjestu dobiti moderno dječje igralište, malonogometno igralište i voćnjak s trešnjama.

- Alaginci su nekoć bili poznati po trešnjama. Ovdje je prije bio voćnjak, stariji se stanovnici sjećaju trešanja koje su s vremenom propale. Odlučili smo vratiti trešnje u naše selo. U sklopu projekta "Red igre, red rada i red trešanja" iza igrališta ćemo posaditi trešnje. Projektom je predviđeno 10 voćaka, ali javljaju nam se mještani koji bi donirali sadnice pa će ih vjerojatno biti i više - ispričao nam je Dragan Borevac, predsjednik Mjesnog odbora Alaginci koji je inicijator projekta.

Osim trešanja predviđeno je i dječje igralište za kojim u Alagincima postoji velika potreba.


- U selu živi 110 ljudi mlađih od 35 godina, a od toga je 47-ero djece. Trenutno je ovdje postavljena jedna ljuljačka, koju smo mi sami napravili prije nekoliko godina, ali ona nije dovoljno sigurna, kao ni ova klackalica. Naručit ćemo nove sprave za dječje igralište: klackalice, tobogan i ljuljačke. Sagradit ćemo sjenicu i postaviti zaštitne mreže za golove 5x10 metara s nosećom konstrukcijom. Kompletan rad je na volonterskoj bazi, vjerujem da će se što veći broj mještana uključiti u ovu akciju koja će krenuti krajem ožujka, a završetak je planiran za 25. lipnja. Na svečanom otvaranju bit će malonogometni turnir i sajam trešanja. Ovih dana smo već krenuli s pripremnim radovima, pripremamo trupce za rezanje građe potrebne za sjenicu - pojašnjava Borevac.






Nositelj projekta, kojem je odobreno oko 13.000 kuna na natječaju Zaklade "Slagalica", je Udruga za razvoj i unapređenje pomagala i kvalitete življenja osoba s invaliditetom RH iz Požege. Budući da je ukupna vrijednost projekta 26.000 kuna, lokalni obrtnici i mještani su donirali ostatak novca, a pomoć je obećana i u Gradu. U projekt će se uključiti i gradska tvrtka Komunalac koja će postaviti koš za smeće i stalak za bicikle.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI