Pakrački i zagrebački izviđači na Omanovcu: ¨Snijeg nas je sve iznenadio¨

Milena Klačmer
(FOTO: Ankica Vinter)

26.12.2014. | Ankica Vinter
Pregleda: 7094

"U autobusu su se čuli krikovi djece kada smo ugledali snijeg. Još ljetos smo planirali doći na zimovanje u Pakrac i nismo požalili. Nismo prvi put ovdje, no ove godine nas je potaklo proglašenje Planinarskog doma "Omanovac" najboljim među svih 150 u Hrvatskoj. I zaista, moramo se složiti da je tako jer tu se osjećamo kao doma", prepričava nam Matea Petrić, načelnica Odreda izviđača  "N. B. Đebo" Matea Petrić iz Zagreba koji je danas, uz još dva zagrebačka izviđačka odreda, došao u goste kod svojih pakračkih prijatelja.






Snijeg koji je jutros zabijelio gorske krajeve Požeško-slavonske županije, pa tako i obronke Psunja iznad Pakraca, dodatno je razveselio goste.






-  Bitno nam je da mi, kao izviđači, smijemo svoj program realizirati bez ustručavanja, imamo slobodu kretanja kroz dom i uistinu puno prostora za razne tematske radionice koje planiramo tijekom idućih pet dana. Ima nas od 4 godine pa do preko 60 godina i svatko od nas će se naći u nečemu, bilo da je to glazbena radionica, tematska likovna ili plesna radionica. Imati ćemo i polaganje obećanja i zavjeta, a za kraj ćemo iznenaditi djecu "visećom vatrom" - dodaje načelnica Petrić.





Članovi pakračko-lipičkog Odreda izviđača "Pakra" dočekali su svoje zagrebačke kolege praveći snjegoviće i grudajući se. - Klinci su oduševljeni, snijeg nas je sve iznenadio – rekla nam je Milena Klačmer, načelnica OI Pakra.

FOTO Više fotografija pogledajte u galeriji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI