VIDEO Pronašli stari spot iz 2000.: Pogledajte kako su izgledali bijeli Božići u Požegi

Detalj iz spota Božić požeške grupe Slijepi putnici
(FOTO: YouTube/Screenshot)

26.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 11956

"Evo, snimam sebe, nalazimo se na ugodnih minus 12 stupnjeva i snimamo pjesmu Božić, koji je sutra", kaže na početku dosad neobjavljene verzije spota "Božić" požeških Slijepih putnika, pokojni požeški redatelj Stjepan Sabljak.

Slijepi putnici su kasnije snimili i tehnički kvalitetniju verziju pod režijom Josipa Matića, ali ova "retro" verzija, snimljena na Badnjak 2000. godine, dočarava najbolje kakve smo nekad bijele Božiće imali u Požegi. Uživajte u snijegom zametenoj Požegi i Božiću kao nekada.




- Spot sam našao u arhivu i objavio da se vidi kako je to prije izgledalo. Malo me je uhvatila nostalgija za Božićem i ekipom. Drago bi mi bilo da ljudi vide kako je to izgledalo kad je padao snijeg, pogotovo mlade generacije, koje imaju sve manje prilike uživati u bijelom Božiću. Internet tad nije bio toliko aktualan, snimka je ostala na jednoj kaseti. Sjetio sam se da smo snimali spot za prvu verziju koja se puštala na radiju, ali spot nije nikad bio objavljen. Naša Požežanka Dora Jakobović se isto vidi u spotu, pokojni Sabljak, basist Ante Jakšić, klavijaturist Hrvoje Vidić. Igor, ja i Damjan smo u toj postavi - prisjeća se Marijo Kovačević, nekadašnji frontmen Slijepih putnika, požeškog pop-rock benda koji ne svira već par godina.


- Snimali smo kod Željka Boškovića. To je demo snimka, svi smo malo opušteniji, puniji snage i svega. Najiskreniji si u početnim spotovima, isto je tako i sa snimkama. Poslije smo radili drugu verziju koja je puno kvalitetnija, ali tu se osjeti puno više iskrenosti, nešto dječje i početničko. Ima snijega i puno lijepih emocija u spotu. Znate kako je to kad ste mladi, glavni ste i najbolji bend na svijetu, kasnije se to malo izgubi - rekao nam je na kraju Marijo Kovačević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI