Čaglinsko vijeće se sastaje 30. prosinca - posljednja šansa za Đurinin proračun

Općinsko vijeće Čaglina
(FOTO: Aleksandar Grlić)

25.12.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 2459

Općinski vijećnici Čaglina imat će još jednu priliku usvojiti proračun prije raspisivanja prijevremenih lokalnih izbora. Sjednica Općinskog vijeća sazvana je za 30. prosinca, a na dnevnom redu je proračun za 2015. godinu, program javnih potreba u kulturi, program održavanja komunalne infrastrukture i program gradnje komunalne infrastrukture.

Poziv za sjednicu ne potpisuje dopredsjednik Gradskog vijeća Franjo Kanisek (donedavni HNS-ovac koji je na prošloj sjednici najavio da će poderati stranačku iskaznicu).

Podsjetimo, politička kriza potresa ovu općinu otkad je čaglinski ogranak HNS-a odlučio izbaciti načelnika Ivana Đurinu iz stranke, što je on doznao na 034portalu. Kanisek je stao uz Đurinu, a ostatak stranke odlučio je rušiti proračun. Iako je i HDZ protiv Đurine, Nemeček je također stao uz načelnika.


Lani je u ovo vrijeme također bilo prilično "gusto" i činilo se da će biti izbori, no vijećnici su se ipak uspjeli dogovoriti. Ovaj put to će biti malo teže postići, ne samo zbog mješovitog sastava u vijeću, nego i zbog unutarstranačkih podjela. Prijevremeni izbori sve su izvjesniji, slažu se i načelnik i oporba.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI