Dodijeljene nove stipendije: ¨Nadam se da ćete se vratiti nakon studija¨

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević primio je nove stipendiste
(FOTO: Aleksandar Grlić)

23.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3547

"Ovo je jedan od dana koji ćete pamtiti iz nekoliko razloga. Prvi je taj što nastavljate svoje školovanje, drugi je što u svojim skromnim proračunskim sredstvima županija ipak pronalazi mogućnost da pomogne vama i roditeljima kako bi vaše fakultetsko obrazovanje bilo što manje stresno s financijske strane. Na vama je da se više brinete o osvojim ocjenama, znanjima i sposobnostima", poručio je župan Alojz Tomašević na današnjoj potpisivanju ugovora s 25 novih stipendista Požeško–slavonske županije u Županijskoj vijećnici.



- Nadam se da ćete se, kao budući gospodarstvenici i predvodnici, vratiti u našu županiju sa svojim znanjima i sposobnostima. Prvi put ove godine smo našli sredstva kojima financiramo gotovo svu dokumentaciju za mlade poduzetnike. Obrazovanje, koje steknete na bilo kojem fakultetu diljem Hrvatske i svijeta, prikupite, uzmite i "ukradite" pa se vratite u svoje gradove, općine i obitelji. Ovdje osnujte svoje obitelji jer što će nam Hrvatska i Slavonija, ako ne bude djece? Mi ćemo vas podupirati i dalje. Vjerujem da ćemo s radom i potporom našeg gospodarstva dok vi završite fakultete ostvariti bolje uvjete i gospodarske trendove - dodao je župan Tomašević.


Studenti su dobili stipendije u iznosu 600 kuna. Kriteriji su bile ocijene, sportski uspjeh i socijalne prilike u obitelji, no svima im je ovo značajna pomoć.




- Upisala sam prvu godinu preddiplomskog studija Umjetničke akademije u Osijeku. Ova stipendija će mi omogućiti bolji život u Osijeku, olakšat će roditeljima moje studiranje. Želja mi je biti odlična studentica, voljela bih jednog dana i sama biti profesorica na Akademiji, tko zna, možda i slobodna umjetnica. Dobro je da postoje ovakve stipendije koje pomažu nama mladima da ostvarimo svoje snove, nadam se da ću ih i ja ostvariti - rekla nam je mlada Požežanka Ena Krnčević.

FOTO Pogledajte galeriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI