¨Molitva je u vrtiću prisutna od 1990. i nikada nije bilo problema¨

Vedran Neferović
(FOTO: Mario Nakić)

23.12.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 5333

"Molitva prije jela prisutna je u Dječjim vrtićima Požega od 1990. godine i nikada zbog nje nije bilo problema, neugodnosti niti se vodila pod bilo kojom vrstom prisile", reagirao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović u današnjem priopćenju.

Podsjetimo, oko molitve prije jela u gradskom dječjem vrtiću podigla se prašina nakon što se nekolicina roditelja požalila na ovaj obred. Kad je prekinut, drugi su se roditelji pobunili. Potom je ravnateljica poslala roditeljima zahtjeve na potpis ako žele da im djeca i dalje izgovaraju molitvu prije jela.

- Prikupivši potpise roditelji su iskazali želju da se tradicija molitve prije jela nastavi i na to imaju svako pravo, bez prozivanja i javnih osuda koja prvenstveno idu na štetu djece. No, pravo na izbor treba pružiti svakome, pa tako i onim roditeljima u čiju se vjeroispovijest izgovaranje molitve na taj način ne uklapa - ističe gradonačelnik Neferović ustvrdivši kako je upoznat sa svim radnjama koje su se tijekom proteklih tjedana događale kao i o inspekcijama nadležnih institucija koje su najavile svoj dolazak.


Na upit novinarke 034portala jučer je o ovoj temi svoje mišljenje dao i požeški biskup Antun Škvorčević.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI