¨U demokraciji smo, pitanje je što većina želi¨

Požeški biskup Antun Škvorčević
(FOTO: Lidija Galić)

22.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5307

Priča o katoličkoj molitvi u Dječjim vrtićima Požega svoj će epilog dobiti početkom iduće godine. Naime, 5. siječnja 2015. u Dječje vrtiće Požega dolazi inspekcija Ministarstva obrazovanja. To nam je potvrdila i ravnateljica vrtića Sanda Lukić.

- Da, dolazi nam nekoliko inspekcija i do tada ne želim davati nikakve izjave ni komentare - rekla nam je kratko.

- Nisam dovoljno upoznat, ali na temelju onog što sam čuo mogu samo reći da smo u demokraciji, a to znači da je pitanje što većina želi. Bilo je za pretpostaviti da većina roditelja želi da njihova djeca i u vrtiću nastoje ostvarivati onaj odgoj koji imaju u svojim obiteljima, a s tim je povezan i vjerski odgoj, odnosno molitva. Pojavila se jedna ili druga osoba koja se s tim ne slaže. Svakome treba omogućiti njegovo pravo. To znači da ne bi bilo dobro da jedna ili druga osoba oduzme pravo većini pa da ona ne može ostvariti ono što želi za svoju djecu u vrtiću za koji izdvajaju novac iz poreza koji plaćaju - odgovorio je na novinarski upit, na tradicionalnom susretu s novinarima, požeški biskup Antun Škvorčević.


Dodao je da je u svemu tome važna i gradska vlast koja je pozvana usklađivati prava građana.


- To znači ne oduzeti nekome pravo, uskladiti takvo pravo da ga svatko može ostvarivati na svim razinama, pa i u vrtiću. Nadam se da će se to i dogoditi - zaključio je biskup Škvorčević.

S cijelom je situacijom upoznat i osnivač vrtića Grad Požega. Gradonačelnik Vedran Neferović, koji je službeno odsutan, kratko nam je putem telefona rekao da je otpočetka upoznat s događanjima u vrtićima te da će se i on o svemu očitovati nakon najavljenih inspekcija.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI