Bila su trojica, imali su maske, a jedan od njih je bocom zaprijetio prodavačici

Razbojstvo u Orljavskoj ulici
(FOTO: Aleksandar Grlić)

21.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7976

Trojica napadača su u trgovinu ušla s maskama na licima. Preplašili su djelatnicu, ali nisu bili naoružani osim jednom bocom koju su zgrabili. Djelatnica je uspjela pobjeći iza polica. Oni su provalili blagajnu koja je bila zaključana. Nije bilo tjelesnog napada ni maltretiranja. Prodavačica je bila isprepadana i nije imala kontakt s razbojnicima. Odlučila se na bijeg jer je trgovina velika. Pobjegla je prema donjim vratima. Njome se nisu bavili, uzeli su novac i cigarete pa zbrisali.

Tako se, kako doznajemo, dogodilo razbojstvo jučer oko 17 sati u diskontu pića tvrtke Metalija trans usred vrlo prometne Orljavske ulice, samo 200-tinjak metara od zgrade Policijske uprave u Požegi.

- Odnijeli su velik iznos novca, negdje između 10 i 15 tisuća kuna i otuđili cigarete. Bila je subota i kraj radnog vremena u diskontu, mislim da šteta nije manja od 15.000 kuna s cigaretama. Prošle godine smo imali jedno razbojstvo u Dervišagi, ali dosad nije bilo takve situacije, nije bilo oružanih pljački i razbojstava izvedenih na ovaj način. Ovo je frekventno mjesno na kojem uvijek ima kupaca. Čudno je baš se tako odlučiti uletjeti i opljačkati poslovnicu oko 18 sati gdje je sve osvijetljeno, koja se nalazi se u centru grada i 200-tinjak metara od Policijske uprave - rekao nam je Siniša Kuzmanović, direktor Metalija transa.


- Iznenađen sam, jednostavno to nismo očekivali u ovoj prodavaonici. Provale nam obično u prodavaonicu u Sokolovoj ulici ili u nekom selu gdje nije osvijetljeno i prometno kao ovdje. Da se netko u 18 sati popodne udostoji, ima hrabrosti orobiti trgovinu, to mi je nepojmljivo. Prodavačica je i dalje psihički u šoku i prestrašena. Oslobodili smo je radnih obaveza da malo dođe k sebi. Sutra ćemo njom razgovarati pa ćemo vidjeti što ćemo dalje. Mislim da je ovo najdrskija krađa koju smo iskusili usred bijela dana. Policija je obavila istragu tako da je sad sve na njima - zaključuje direktor Kuzmanović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI