FOTO, VIDEO Požežani oduševljeni: Nisu dali glumicama da napuste pozornicu

Predstava Harem u Gradskom kazalištu Požega
(FOTO: Aleksandar Grlić)

21.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6708

Predstavom "Harem" sinoć u Gradskom kazalištu Požega publika je bila toliko oduševljena da su se glumice Nela Kocsis, Barbara Vicković, Petra Dugandžić i Ecija Ojdanić morale nekoliko puta vraćati na pozornicu. To nije bio samo pljesak iz pristojnosti, nego potvrda da je Gradsko kazalište završilo prvi dio sezone s predstavom godine. Četiri glumice kazališta Moruzgva se kroz predstavu transformiraju u niz žrtava harema razasutih kroz prostor i vrijeme od onog orijentalnog do seta porno filma, marketinške agencije u Londonu, beogradskog bordela ili domaćoj publici zabavnog "babinjaka" u dalmatinskoj Zagori.



Odglumiti preko 20 različitih likova glumicama nije bilo lako. Ispričale su nam kako je bilo glumiti u zahtjevnoj predstavi koja ima dosta humora, ali i ozbiljnih dijelova koji govore o temama poput trgovine robljem i konzumerizma.







- S predstavom smo prvi put u Požegi. S Kazalištem Moruzgva sam već gostovala tu s predstavom Gola u kavezu prije nekoliko godina i bilo je dosta uspješno. Osobno san bila tu još nekoliko puta. Mislim da imate jako lijepo kazalište, uvijek je ispunjeno do zadnjeg mjesta, što je jako lijepo i veselim se sljedećem dolasku - izjavila nam je Ecija Ojdanić.





- Nekako smo to s našim redateljem puno vježbali. To je kao trening trčanja. Tako su nam te promjene ušle u tijelo od premijere. Tijelo pamti i možemo se uvijek osloniti jedna na drugu jer smo bliske. Igramo predstavu već godinu dana tako da to već ide kao po loju - ispričala je Petra Dugandžić o brojnim transformacijama kroz koje prolaze glavne glumice.





- Ovo je baš ženska predstava. Jako volim takve predstave jer se družim s kolegicama. Ovo je predstava o ženskim kavezima. Nekad je to vezano povijesnom ili političkom situacijom, a nekad se žene same stavljaju u njih. Petra tako glumi direktoricu marketinške tvrtke koja si je zadala da mora biti najbolja. Nekad si sami postavimo ciljeve u životu i postanemo njihovi robovi. Što se tiče Požege, za nju me vežu stvarno lijepe uspomene jer sam tu 2006. godine radila predstavu i živjela. Mogu reći da sam jako emotivno vezana uz ovo kazalište - rekla nam je Nela Kocsis.





- U ovakvoj predstavi je bilo vrlo izazovno glumiti jer kad bi ovo bio film, onda bi se te priče mogle lakše izmontirati. Na kraju vidimo kako se priče isprepliću i kako žene imaju veze jedna s drugom, možda to u početku nije prejasno, ali što predstava odmiče dalje, to pokazuje koliko su one jedna u drugu vrlo "involvirane". Baš mi je bio veliki izazov, super je raditi s kolegicama i prijateljicama. U Požegi sam bila nekoliko puta, ali i kao dijete jer moj tata ima tu kumove pa smo onda dolazili preko ljeta i bilo mi je jako lijepo. Pamtim Požegu po zaista lijepim uspomenama - povjerila nam se Barbara Vicković.



















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI