FOTO, VIDEO Cirkus u Čaglinu: HNS-ovci se podijelili, proračun srušen

Općinsko vijeće Čaglina
(FOTO: Aleksandar Grlić)

20.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7402

Sjednica Općinskog vijeća Čaglina se sinoć pretvorila opet u nešto što se u najbolju ruku može nazvati cirkusom. Vijećničke uvrede su međusobno prštale na sve strane. Najvažnije točke dnevnog reda, o rebalansu postojećeg proračuna i donošenju proračuna za iduću godinu, nisu dobile podršku. Novi proračun su podržali samo Zvonimir Fridrih (HSU), Zdenko Šipec (HNS) i potpredsjednik Općinskog vijeća Franjo Kanisek koji je na sjednici istupio iz HNS-a te Žarko Nemeček (HDZ), dugogodišnji suparnik aktualnom načelniku Ivanu Đurini. Izgledno je da će se održati prijevremeni izbori.






Đurina saznao na 034portalu da ga izbacuju iz stranke


- Vjerojatno će se do kraja godine ponuditi još jedna sjednica vijeća. Mislim da su izgledniji izbori, a na njima će svatko morati objasniti zbog čega je glasovao protiv. Mislim da smo previše ozbiljno radili na projektu poduzetničkog inkubatora, jako mi je žao što to ljudi ne mogu shvatiti. Kad nam dođe povjerenik na tri mjeseca, pa dva kruga izbora, taj projekt sto posto pada u vodu. Ne znam što bih vam odgovorio. Pismeno nisam dobio rješenje da nisam člana HNS-a. Na sjednicu na kojoj su me smijenili nisu pozvali ni mene ni par kolega. Za to sam čuo preko 034portala. Ako je to način i logika da se tako radi, onda neka tako rade. Kad dobijem pismeno, neću biti više član HNS-a - izjavio je Đurina.





Kanisek će poderati člansku iskaznicu HNS-a

- Ja imam člansku iskaznicu HNS-a, ali ću je poderati. Istupio sam zbog predsjednika općinske organizacije jer po portalima lažno optužuje gospodina načelnika da je van snage stavio natječaj za direktora Komunalca. Načelnik to nije napravio niti je mogao napraviti. Druga stvar je to što gospodin predsjednik HNS-a općinske organizacije inzistira na tome da na svako događanje s načelnikom ide netko od članova HNS-a - dodao je Franjo Kanisek, sada već bivši HNS-ovac, a nakon toga su obojica dodali: "Sve je moguće, ali s HNS-om nikako nećemo biti na listi".





Jedini konsenzus: Za Savjet mladih nema dovoljno mladih

Prije općeg raspada kulturnog dijaloga vijećnici su uspjeli nešto i napraviti. Vijeću je prisegnuo Drago Puklavac (HSS) umjesto dosadašnjeg vijećnika Tihomira Briša. Nakon toga je donesena odluka o zajedničkoj izgradnji reciklažnog dvorišta s Kutjevom i Pleternicom. U odluku o radu timske službe na prijedlog vijećnice Vere Gavran (HSS) tu je uvrštena i ulica Žukovac. Usvojen je i plan uklanjanja ruševina, a u povjerenstvo za zakup i prodaju državnog zemljišta je imenovana nekadašnja SDP-ova, a sad HNS-ova vijećnica Karmela Nuić Gaćeša. Jedna od zanimljivijih točaka je bila ona o ponovnom provođenju natječaja za savjet mladih za koji skoro nitko nije iskazao interes osim Eko centra Latinovac s jednim kandidatom. Vijećnici su se tu barem složili da mladih skoro nema u Čaglinu, ali da će natječaj biti ponovno raspisan. Svađu koja je nastupila nakon toga pogledajte u videoprilogu.





























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI