¨Krajnje je vrijeme za promjene, da počnemo raditi proizvode veće vrijednosti¨

Okupljanje HUP-a u Požegi
(FOTO: Vjeran Blašković)

19.12.2014. | Vjeran Blašković
Pregleda: 2507

- Rješenje problema koji imamo može jedino biti reindustrijalizacija, proizvodnja i stvaranje proizvoda s većom dodanom vrijednošću. To treba biti strateško opredjeljenje, rekao je zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić. Za Požegu to znači da treba unaprijediti drvni, prehrambeni i metalski sektor te proizvodnju koju već ima.

- Krajnje je vrijeme da se dogode promjene, da počnemo raditi proizvode s većom dodanom vrijednošću. Pogledajte drvni sektor i Hrvatske šume, imamo drvo, ali se trupci izvoze umjesto da mu damo novu vrijednost.

Kao potencijal na našem području Jakeljić vidi i turizam, a kao lijepi primjer navodi Baranju u kojoj se kontinentalni turizam sve više razvija. - Za to je potrebno imati strategiju razvoja, kampanjske mjere koje se često provode nemaju efekt - rekao je.


Hrvatska udruga poslodavaca u hotelu Grgin dol održala je sjednicu Izvršnog odbora podružnice Osijek na kojoj je prisustvovalo 10-ak predstavnika poslodavaca iz Slavonije i Baranje.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI