Smolčić se jedini odrekao naknade: ¨Klizalište su iskoristili za demagogiju i populizam¨

Nino Smolčić glasa protiv
(FOTO: Lidija Galić)

16.12.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 7889

Klizališta u Požegi nema ni ove godine, ali bura među lokalnim političarima još se ne smiruje. Nakon nedavne inicijative, koju je pokrenuo nezavisni vijećnik Miro Rašić, da se gradski vijećnici i članovi nadzornih odbora u gradskim tvrtkama odreknu dviju mjesečnih naknada u korist klizališta, pismeni zahtjev za odricanjem naknade Gradu je podnio samo predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić.

- Podržao sam Rašićevu ideju i ubrzo nakon toga podnio zahtjev Gradu u kojem se odričem naknade u vijeću u korist klizališta. To je bilo 2. prosinca, otad je bilo dovoljno vremena da se novac osigura kroz rebalans i klizalište postavi tijekom praznika. Sad sam provjerio u Gradu koliko se još vijećnika odreklo naknade i saznao da sam jedini - rekao nam je Smolčić.

- Svaki komentar je suvišan. Vijećnik je predložio odricanje naknada na svojoj tiskovnoj konferenciji, ja sam očekivao da će on podnijeti taj prijedlog i na vijeću. Međutim, nije. Očekivao sam i da će on prvi, kao predlagatelj, podnijeti Gradu dopis o odricanju, što također nije učinio. Mislim da je jasno, klizalište je iskorišteno za demagogiju i populizam - dodaje Smolčić.


Miro Rašić, pak, tvrdi da je njegova namjera bila dobra, ali je trebao potporu drugih.


- Pozvao sam predsjednika Gradskog vijeća i gradonačelnika, koji imaju autoritet veći od običnog vijećnika poput mene, da pozovu sve vijećnike na odricanje naknada u korist klizališta. Moja izjava valjda nešto znači, da je prijedlog prihvaćen i da se išlo s klizalištem, ja bih se odrekao naknade. Raspitao sam se tada među vijećnicima i kod dogradonačelnika Pilona, rekli su mi da inicijativa ne nailazi na odobravanje. Mojih 500 kuna ne bi ništa značilo za klizalište koje košta 170.000 kuna, trebalo je postići dogovor da se odreknemo svi - pojašnjava Rašić dodavši kako je njegova naknada, budući da nema klizališta, već otišla u drugu svrhu.

I Dražen Đurović, predsjednik HDSSB-a Požeško-slavonske županije, na svojoj je konferenciji za medije također podupro ideju o odricanju naknada u korist klizališta. Pitali smo i njega zašto to nisu učinili HDSSB-ov gradski vijećnik i njihov član u Nadzornom odboru Tekije.

- Ja sam rekao da podupiremo ideju ako ona bude prihvaćena. Budući da gradonačelnik nije prihvatio, ne možemo mi tu ništa. Što bi sad značilo da se netko odrekne naknade kad je odlučeno da klizališta neće biti? - upitao je Đurović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI