Medicinarke prikupljaju potpise, Požežani ih podržali

Učenice Srednje škole Pakrac prikupljaju potpise u požeškoj pješačkoj zoni
(FOTO: Aleksandar Grlić)

13.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3864

Učenice Srednje škole u Pakracu, smjera medicinska sestra/tehničar su danas u pješačkoj zoni u Požegi prikupljale potpise potpore za omogućavanje strukovne mature i pravednijeg nastavka višeg obrazovanja medicinskih sestara. Potporu su im iskazali stari i mladi Požežani, a oko podneva se na štandu stvorila prava gužva. Mlade medicinarke će potpise prikupljati na istom mjestu i sutra (u nedjelju) do 14 sati.

- Prvi nam je cilj pokazati Ministarstvu da nam nisu dobro uredili program. Dali su nam dvije godine općeg obrazovanja, a tri godine smo stalno u bolnici na praksi i učimo samo struku. Kad želimo upisati višu medicinsku školu, događa se da nam nedostaju sati općeobrazovnih predmeta. Lakše je gimnazijalcu upisati studij za višu medicinsku sestru nego nama koji smo to željeli još od 14. godine. Mi zapravo živimo za taj posao i imamo praktično iskustvo koje drugi ne mogu steći na studiju. Jutros su ljudi bili malo umorni, ali hvala Bogu, Požežani su se malo razbudili i daju nam veliku potporu, posebno oni mlađi - rekla nam je Martina Čondrić iz Dervišage, učenica petog razreda.




- Podržala sam akciju iako sam gimnazijalka jer smatram da bi svi trebali imati jednake mogućnosti za upis na fakultet. Mi neke osnovne predmete učimo dulje od njih, a neke stvari oni dulje uče. Oni zapravo stječu više praktičnih znanja kroz svoju nastavu. Poznajem jednu curu koja je završila srednju medicinsku školu i nije mogla upisati višu školu jer im mi, gimnazijalci, zauzmemo sva mjesta. Ipak je to njihova struka i trebali bi imati priliku nastaviti se školovati u struci - ispričala nam je Požežanka Ema Hiršman dok je potpisivala peticiju.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI