¨Prošli smo mjesec stvarno imali disciplinirane vozače¨

Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske
(FOTO: Lidija Galić)

13.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 2658

U studenom se na području PU požeško-slavonske dogodilo 66 kaznenih djela što je za tri djela manje nego u istom mjesecu prošle godine. U 24 slučaja počinitelj je odmah bio poznat policiji, jedan je uhvaćen "na mjestu zločina", dok su kod ostala 42 djela počinitelji bili nepoznati. Naknadno su otkriveni u 32 slučaja.

Gotovo 80 posto djela je iz linije općeg kriminaliteta od kojih je najviše teških krađa i prijevara.

Zabilježeno je i osam djela zlouporabe opojne droge, četiri iz linije organiziranog kriminaliteta te po jedno djelo gospodarskog i kriminaliteta prometa.


Materijalna šteta počinjena navedenim djelima je oko 350 tisuća kuna, a prijavljeno je 25 osoba.


Tijekom prošlog mjeseca zabilježeno je 27 prekršaja narušavanja javnog reda i mir za koja je prijavljena 31 osoba. Najbrojniji su prekršaji tuča, svađa i vika na javnom mjestu, a svaki drugi prekršaj počinile su osobe pod utjecajem alkohola.

Zabilježeno je i 118 drugih prekršaja među kojima su najbrojniji prekršaji iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

U 38 prometnih nesreća, koje su se dogodile tijekom proteklog mjeseca, ozlijeđeno je 19 osoba i to jedna teško i 18 lakše.

Najviše je ozlijeđenih vozača, a najčešće greške koje su prethodile nesrećama i nadalje su nepropisna i uvjetima na kolniku neprimjerena brzina.

- Nije zabilježena niti jedna prometna nesreća vozača mlađih od 25 godina niti vozača s vozačkim iskustvom do pet godina. Također nije zabilježen niti jedan vozač koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a nije bilo ni vozača koji su odbili alkotestiranje. Ovaj smo mjesec stvarno imali disciplinirane vozače – rekla je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

U prometu je zabilježeno 750 prekršaja među kojima su najčešći nedopuštena brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa te vožnja bez svjetala.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI