¨Ideja je educirati čitatelje, senzibilizirati prostor, ljude i razmišljanja¨

požeški pučki kalendar
(FOTO: Lidija Galić)

12.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 2490

- Kao i dugi niz godina, tako i ove, pod čvrstom i mirnom uredničkom rukom gospodina Jelenka Topića, nastala je jedna kvalitetna koncentracija tekstova koji predstavljaju Požegu danas, ali i povijesnu Požegu i županiju, jednog vremena kojeg smo, možda i nesvjesno, zaboravili. U publikaciji se predstavljaju požeškoj publici već poznati autori, ugledni znanstvenici, profesori i novinari, ali i neki novi, mladi autori - istaknula je prof. Blanka Đimoti Zima predstavljajući Požeški pučki kalendar za 2015. godinu.

Kalendar donosi stručne i zanimljive tekstove iz gospodarstva, poljoprivrede, zdravstva te povijensog, kulturnog i sportskog života Požege i okolice.

- Na samom kraju tu je i zanimljiv horoskop te kalendar obrtništva Požeštine. Treba ukazati kako ideja Požeškog pučkog kalendara nije samo educirati čitatelje, već i senzibilizirati prostor, ljude i razmišljanja što ovoj publikaciji svakako uspijeva - rekla je Đimoti Zima.


- Godina iza nas je bila dosta teška, ali nadam se da ćemo opstati iako je daljnje izlaženje pomalo upitno. Potrudit ću se, dok imam snage, da još koju godinu kalendar izađe - rekao je na promociji Jelenko Topić, urednik Požeškog pučkog kalendara.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI