Mali Cesarićevci u adventskoj akciji: Svakog dana neko dobro djelo

Učenici 2.d razreda OŠ Dobriše Cesarića
(FOTO: Aleksandar Grlić)

12.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5448

"Ja sam dobio zadatak pomoći starijoj osobi. Svojoj baki sam pomogao nositi drva. Inače joj pomažem i bez zadatka. Mislim da su adventski kalendari dobri jer u njima pišu dobra djela", kaže nam Leon, učenik 2.d razreda Osnovne škole Dobriše Cesarića u Požegi.

Cesarićevci su ove godine sa svojom učiteljicom Lidijom Pecko pokrenuli akciju "Adventski kalendar". Svakog dana dan do Božića otvaraju novi zadatak koji je u osnovi malo dobro djelo.




- Svakog dana smo otvarali poruku koja im je rekla što su trebali učiniti, na primjer: "Pohvali prijatelja", "Pročitaj božićnu priču" ili "Pokloni igračku nekome tko je nema". Tako su donosili više igračaka i poklanjali ih svojim prijateljima iz razreda. Imali su i zadatak zajednički pospremati učionicu. To su žurno napravili. Ostali su pola sata poslije nastave i svi ga zajedno čistili. Izrađivali su i božićne čestitke koje su poklanjali prijateljima, palili su svijeće na vjenčiću i pomagali starijim osobama. Do ideje smo došli prelistavajući božićne knjige. Djeci se ideja sviđa, možemo ih tako motivirati da rade stvari koje inače ne bi radili. Kad sam ih pitala što im znači adventski kalendar, rekli su mi "Ah, sad znamo koliko dana do Božića", ali bilo je učenika koji su se odmah rekli "Možemo biti odmah malo bolji jer je to vrijeme iščekivanja i nade. Možemo nekako sami sebi pomoći i pomoći drugima." Većina njih zna što je to advent - ispričala nam je njihova učiteljica Lidija Pecko.


- Ja sam dobio zadatak napisati nešto lijepo svojim roditeljima. Napisao sam: "Mama i tata, želim vam puno zdravlja i sreće. Znam da ste dobri roditelji, vaš Rafael." Sviđa mi se ideja adventskog kalendara, ovakve stvari bismo trebali raditi cijelo vrijeme. Roditelje inače baš ne pohvalim svakodnevno, to me motiviralo - rekao nam je Rafael, učenik 2. d razreda.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI