Požeški planinari dobili prvu monografiju: Opisana povijest od Kempfa do danas

Dr. sc. Antun Lovrić
(FOTO: Pozega.hr)

10.12.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 2831

Antun Lovrić radio je pune dvije godine na prvom monografiji Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac". Knjiga "Požeško planinarstvo" na gotovo četiri stotine stranica opisuje povijest požeškog planinarstva, počevši s godinom 1898. kada je Julije Kempf utemeljio društvo pa sve do 2013. godine kada je obilježeno 115 godina njegova rada. U 15 poglavlja monografije spominje se gotovo 650 imena, 400 fotografija, oko 60 arhivskih dokumenata, crteža i karata te impozantnih 240 bibliografskih jedinica. Predstavljena je u utorak u Gradskom kazalištu Požega.



- Izuzetna mi je čast večeras biti ovdje. Ne samo zato što su ovdje ovi dobri, humani ljudi planinari već i zbog vaših 115 godina sigurnih koraka opisanih kroz povijest, opisanih u ovoj monografiji kroz sudbine brojnih Požežana, naših sugrađana koji su ostavili svoj trag u ovom gradu, ne samo u planinarstvu, nego i u društvenom životu – poručio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, zahvalivši se dr. Lovriću na ostavštini za sve mlade generacije u našem gradu, objavljeno je na službenoj stranici Grada Požege.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI