Požeški planinari dobili prvu monografiju: Opisana povijest od Kempfa do danas

Dr. sc. Antun Lovrić
(FOTO: Pozega.hr)

10.12.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 2813

Antun Lovrić radio je pune dvije godine na prvom monografiji Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac". Knjiga "Požeško planinarstvo" na gotovo četiri stotine stranica opisuje povijest požeškog planinarstva, počevši s godinom 1898. kada je Julije Kempf utemeljio društvo pa sve do 2013. godine kada je obilježeno 115 godina njegova rada. U 15 poglavlja monografije spominje se gotovo 650 imena, 400 fotografija, oko 60 arhivskih dokumenata, crteža i karata te impozantnih 240 bibliografskih jedinica. Predstavljena je u utorak u Gradskom kazalištu Požega.



- Izuzetna mi je čast večeras biti ovdje. Ne samo zato što su ovdje ovi dobri, humani ljudi planinari već i zbog vaših 115 godina sigurnih koraka opisanih kroz povijest, opisanih u ovoj monografiji kroz sudbine brojnih Požežana, naših sugrađana koji su ostavili svoj trag u ovom gradu, ne samo u planinarstvu, nego i u društvenom životu – poručio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, zahvalivši se dr. Lovriću na ostavštini za sve mlade generacije u našem gradu, objavljeno je na službenoj stranici Grada Požege.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI