Tko ima prednost? Vozači se nerijetko posvađaju jer je svima zeleno

Raskrižje na pakračkoj Krndiji
(FOTO: Ankica Vinter)

10.12.2014. | Ankica Vinter
Pregleda: 5948

Na raskrižju pakračke ulice Krndija, državne ceste prema Daruvaru s ulicama Pilanski put i Marina Držića, zbog zbunjujuće svjetlosne signalizacije već neko vrijeme vozači imaju problem pri određivanju prednosti prolaska. Budući da im iz oba pravca u isto vrijeme semafori pokazuju zeleno svjetlo, primorani su telepatski dogovarati se tko će prvi proći raskrižjem.

- Problem je u tome što vozači ne znaju tko ima prednost - izjavio je Tomo Ančić koji stanuje u blizini pa svakodnevno ima priliku svjedočiti nesuglasicama na ovim semaforima.




- Da je regulirano kako spada, tu ne bi bilo problema, no postoji još jedan problem. Vozači misle da semafor reagira na zvuk pa trube kada se približe raskrižju. Inače, naravno da se promet i dalje odvija, netko se malo posvađa, nekad se pristojno dogovore, a ponekad viču jedni na druge jer obje strane imaju prednost. Trebalo bi na semaforima postaviti odbrojavanje trajanja zelenoga svjetla - dodaje Ančić.




Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta nam je rekla da još nije bila upoznata s ovim problemom u Pakracu, no da će problem nastojati što prije riješiti.

- Sagledat ćemo sve mogućnosti, da se vidi što se može napraviti. Možda dodavanje dodatne horizontalne signalizacije ili neko drugo dodatno rješenje, vidjet ćemo - odgovorila je glasnogovornica Pajić.



Podsjetimo, na tom istom su raskrižju prije dvije godine bili veliki problemi sa semaforima zbog nelogično ocrtanog pješačkog prijelaza.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI