Političari se obvezali: ¨Pomoći ćemo mladima¨

Tribina u Pleternici
(FOTO: AZ dr. Ante Starčević)

09.12.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 4612

"Obvezujemo se, sukladno pravnim i zakonskim mogućnostima, ustrajati na rješavanju iznesenih problema. Nastojat ćemo političkim djelovanjem stvoriti uvjete za rješavanje problema s kojima se suočavaju mladi te ćemo pokušavati podići svijest populacije o važnosti cjeloživotnog obrazovanja, stvarati uvjete za ostanak i vraćanje visokoobrazovanih iz mjesta studiranja u lokalnu zajednicu, poticati mlade na školovanje te na javnodruštveni angažman", zaključeno je na tribini "Perspektiva i položaj mladih u Požeško-slavonskoj županiji".

Tribina je održana u ponedjeljak u organizaciji HDZ-ove Akademske zajednice dr. Ante Starčević, a izlagali su, uz predsjednika Borislava Miličevića, saborski zastupnik Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić. Sudjelovali su predstavnici raznih udruga, Savjeta mladih PSŽ, podmladaka političkih stranaka te gradonačelnici i općinski načelnici s područja Požeško-slavonske županije.

Govorilo se o problemima s kojima se mladi u našoj županiji najčešće susreću, a to su nezaposlenost, rješavanje stambenog pitanja, loša prometna povezanost i nelogični redovi vožnje, obrazovni i znanstveni sustav koji ne prati potrebe tržišta rada te poticanje amaterskog sporta. Sudionici su se složili kako će se truditi poticati sve što bi moglo dovesti do poboljšanja kvalitete života mladih na našem području.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI