¨Gradimo novi imidž; Požega je grad finih okusa i kreativnog turizma¨

Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege
(FOTO: Lidija Galić)

09.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5152

- Požega je grad finih okusa i posljednjih mjeseci gradimo novi imidž, pronosimo o našem gradu priču kao gradu hedonizma u kojem se uživa, gdje se dobro jede i dobro pije. Požega je grad kreativnog turizma i doživljaja kroz sva četiri godišnja doba i svih pet osjetila jer današnji gost ne traži samo dobru hranu i piće nego i dobru zabavu i doživljaj - prezentirala je Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege aktivnosti koje u Turističkoj zajednici provode s ciljem snažnije turističke promidžbe našeg grada.



Podsjetila je na 20 događaja koje je TZ samostalno organizirala u sklopu Požeškog kulturnog ljeta dok je u 16 manifestacija TZ bila potpora u organizaciji. Zasigurno najveći od njih je Aurea fest koji je trajao sedam dana, imao oko 1 400 izvođača i oko 100 tisuća posjetitelja.


- Turistička je zajednica financijski podržala tri projekta i to Aurea fest sa 30 tisuća kuna, Street work out na Rekreacijskom centru s deset tisuća kuna te smeđu signalizaciju s iznosom od 15 tisuća kuna za koju se čeka lijepo vrijeme kako bi se krenulo s njezinim postavljanjem - rezimirala j dalje Podoljak.


Ministarstvo turizma projekt Turističke zajednice u suradnji s Tehničkom i Obrtničkom školom Geocaching proglasilo je najboljim projektom u toj kategoriji te za njega  odobrilo iznos od 26 tisuća kuna.

- U 2015. godini radit ćemo na strategiji razvoja turizma u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji, web stranici Turističke zajednice, mobilnoj aplikaciji, centru za posjetitelje "Požeška kuća", Vinskim cestama, Thallerovom ljekovitom hramu te Aurea festu - najavila je Silvija Podoljak.



Glavni ciljevi su, dodala je, ojačati turistički kapacitet grada, stvoriti jedinstven identitet i preduvjete za turističku ponudu grada, intenzivirati turističke aktivnosti, izgraditi nove turističke ponude i atrakcije te dodatno povećati broj posjeta i noćenja.

Naime, uspoređujući ovu godinu s prethodne dvije već je zabilježen povećan broj noćenja i to s 8,5 tisuća u 2012. godini na 12 tisuća noćenja u ovoj godini.

Silvija Podoljak najavila je i događanja koja je TZ pripremila svojim sugrađanima tijekom prosinca.

- Organiziramo Advent u Požegi s prodajno izložbenim sajmom u pješačkoj zoni. Prodavat će se božićni pokloni, ukrasi i rukotvorine, a građanima će biti ponuđeni domaći proizvodi, slastice, vino, lepinje i kolači. 21. prosinca je veliki humanitarni koncert TS Bisernica za pomoć Udruzi MI, a i ove godine bit će organiziran doček Nove Godine na otvorenom uz TS Posegana i u ponoć iznenađenje za sve posjetitelje - najavila je direktorica TZ Grada Požege.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI