Plamene i dalje rasturaju, a dečki nakon produžetaka doživjeli prvi poraz

07.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4525

Plamene su jučer u sklopu sedmog kola A2 Hrvatske košarkaške lige Sjeveroistok u Koprivnici, sa sjajnim rezultatom 36:73 nadigrale ekipu ŽKK Koprivnice. Najviše se istakla Ana Vojtulek koja je postigla 29 koševa, skoro kao cijela protivnička ekipa i Petra Lovrić koja je ubacila 19 koševa. Požežanke su i dalje jedine neporažene u dosadašnjem dijelu prvenstva.

- Mislim da je ovo, što se tiče cura, bila jedna od boljih utakmica. Kadetkinja Ana Vojtulek je odigrala vrhunski utakmicu. Dala je 29 koševa, što je naš najveći dobitak. Dan prije toga je igrala u trećoj ligi u Vinkovcima, u manje od 20 sati odigrala je dvije utakmice. U toj je utakmici je također bila daleko najbolja igračica. Već počinje imati neki kontinuitet, što nas sigurno veseli - izjavio je zadovoljno Vladimir Englman, trener Ženskog košarkaškog kluba Požega.

Košarkaši Požege u Belišću su pak doživjeli prvi poraz sezone. Krajnji rezultat 98:93 ne govori ni približno koliko je derbi 9. kola A2 Hrvatske košarkaške lige Istok bio napet. Oslabljeni Požežani bez nekoliko ključnih igrača su se držali odlično kroz cijelu igru (21:18, 17:24, 31:19, 16:24). Pri rezultatu 82:85 Belišćani ubacuju tricu i ulaze u produžetke. Od Požežana se najviše iskazao Štivičić s 23 koša, a Ćališ ih je imao 22. Bušić je zabio 16 koševa i imao sedam asistencija, a Soldo i Ćališ su zajedno ostvarili 35 skokova.


Unatoč porazu trener Englman je bio zadovoljan.


- Bilo je napeto, igrali smo bez tri igrača. Samo sam jednog seniora imao u rotaciji i to igrača koji nije dva mjeseca trenirao. Nije bilo Norca i Pezera, dva ključna igrača. Nisu došli na utakmicu, ne znam zašto. Ćališ je nije igrao tako dobro jer oni inače navuku igrače na sebe pa je sam sebi morao raditi prostor. Da mi je netko prije utakmice ponudio ovaj rezultat, ne bismo se ni skidali. S obzirom s kojom smo ekipom danas nastupili, utakmica je bila više nego vrhunska, s time da su Belišćani pogodili tricu za produžetke. Prvi cilj nam je bio ne izgubiti s velikom razlikom, na kraju se pružila prilika da pobijedimo. Štivičić je stvarno vrhunski odigrao utakmicu i Kojanović. Soldo, Rich i Bušić su odlično odigrali. Ovaj poraz nam ne znači ništa jer nam ih je dovoljno dobiti s košem više u Požegi. Nema smisla žaliti, u sljedećem kolu idemo na pobjedu protiv Darde u Grabriku - izjavio nam je Vladimir Englman, trener KK Požege.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI