Medijski centar za mlade: ¨Snimat ćemo fotografije na temu sreće i organizirati radionice¨

Drago Komarić, Milica Milosavljević i Tomislav Safundžić
(FOTO: Oppidum)

05.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 2289

Udruga Oppidum iz Pleternice pokreće dva projekta namijenjena mladima. Prvi uključuje info centar u sklopu kojeg će na internetu objavljivati različite korisne informacije, a drugi je osnivanje medijskog laboratorija u Požegi u kojem će omogućiti djelovanje fotografima, likovnim umjetnicima, 3D dizajnerima, programerima, predavačima i književnicima te organizirati razne radionice.

- Prvi projekt "Informacija = orijentacija" razvijamo uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. Trajat će godinu dana i kroz njega ćemo osnovati info centar za mlade s internetskom stranicom. Mladima će tako biti dostupne informacije o zapošljavanju, mogućnostima koje pružaju EU fondovi, studentskim subvencijama i razmjenama. Imat ćemo i informacije koje se tiču slobodnog vremena poput kulturnih događanja i mjesta za izlazak, kao i informacije koje se tiču zdravlja. Stranice su u  izradi i očekujemo da će biti gotove kroz dva do tri tjedna - izjavila je Milica Milosavljević, dopredsjednica Udruge Oppidum.

- Media Lab Oppidum je drugi projekt koji kreće od početka iduće godine. Financirat će ga Zaklada "Kultura nova". Bit će smješten uz Požegi. Prostor upravo tražimo, bitno je da može zadovoljiti i uredsku i edukativnu svrhu. Kroz njega ćemo provesti nekoliko programa. Jedan je izložbeni gdje ćemo godinu dana snimati fotografije na temu sreće. Tu su i edukativni programi, održavat ćemo radionice o programiranju na Arduino platformi i o 3D printanju. Imat ćemo i otvorenu knjižnicu u koju možete donijeti knjige koje vam ne trebaju - dodala je Milosavljević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI