¨Pozivam Josipovića na javno sučeljavanje pred bilo kojim medijem¨

Zdravko Tomac predstavio je svoju novu knjigu u Požegi
(FOTO: Aleksandar Grlić)

04.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4550

Poprilična gužva se stvorila jučer na promociji knjige Zdravka Tomca "Tamna strana crvenog predsjednika", održanoj jučer u Županijskoj gospodarskoj komori u Požegi. Na promociji je sudjelovalo dosta osoba iz javnog i političkog života Požeško-slavonske županije poput župana Alojza Tomaševića, požeškog dogradonačelnika Darka Puljašića, pleterničkog dogradonačelnika Domagoja Katića, kaptolačkog načelnika Mile Pavičića i mnogi drugi.

- Jednom sam predstavljao već knjigu u Požegi i bilo je vrlo uspješno. Govorio sam o Alojziju Stepincu, što je bilo vrlo atraktivno s obzirom na to da sam obraćenik koji je bio u sustavu koji je sudio Stepincu. Što se tiče ove knjige, interes je velik posvuda. Taj interes zahvaljujem Ivi Josipoviću, jer je prije izlaska ove knjige rekao da sam luđak i bolesnik. Kad predsjednik države nema što odgovoriti argumentima svom kolegi, nema bolje reklame. Nakon izlaska knjige je rekao na televiziji da je ovo knjiga koja "riga mržnju". Pozivam ga danas i bilo kojeg njegovog savjetnika, neka se javno suoči sa mnom na tribini pred bilo kojim medijem. Neka iznese gdje je našao govor mržnje i bilo koju neistinu, ja ću se javno ispričati i povući knjigu iz opticaja - izjavio je Tomac.




- U knjizi sam opisao političke procese za vrijeme Ive Josipovića i to je moja šesta knjiga o hrvatskim predsjednicama. Tri knjige sam napisao o Franji Tuđmanu, dvije o Stjepanu Mesiću i sada sam imao obavezu napisati knjigu o Ivi Josipoviću. Neki prigovaraju zašto sam dao takav naziv. Naslov nisam ja dao, knjigu je tako nazvao Ivo Josipović kada je u kampanji za prvi mandat obećao da će se Hrvatska crvenjeti - dodao je Tomac.




Na pitanje je li slučajno odabran trenutak pred predsjedničke izbore za promociju ove knjige, odgovorio je: - Ne bliže se izbori, nego kraj mandata Ive Josipovića. Moja knjiga se ne bavi samo njime, kroz njega pišem o bitnim političkim procesima u Hrvatskoj, gospodarskoj katastrofi, o tome da je Hrvatska među zadnjim državama u Europi, da nije htio raspisati prijevremene izbore u uvjetima kada svega 11 posto ljudi vjeruje ovoj vladi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI