Za djecu Postolar i vilenjaci, a za odrasle Harem

Valentina Soldo, ravnateljica Gradskog kazališta Požega
(FOTO: Lidija Galić)

03.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 7086

Prosinac će u Gradskom kazalištu Požega biti u znaku blagdana, odnosno svetog Nikole i Božića. Sutra će u 18 sati premijerno biti izvedena predstava Postolar i vilenjaci, braće Grimm, u režiji Tomislava Čmelara uz asistenciju Darija Haka.

- Predstava je prije osam godina već igrana u požeškom kazalištu i ovo je njezina svojevrsna obnova s izmijenjenom glumačkom postavom, glazbenim i svjetlosnim efektima i vjerujem da će s ovom suvremenijom izvedbom klinci biti zadovoljni – najavila je Valentina Soldo, ravnateljica Gradskog kazališta Požega.

Glazbu je radio Boris Benčić, ujedno i glavni glumac. Uz njega još glume Maja Adžić Vajzović, Sanda Krmpotić, Karla Čmelar i Ankica Ivanković.







- Predstava izgleda bajkovito i simpatično te pomalo začudno. Traje oko 35 minuta jer je namijenjena djeci mlađeg uzrasta. Vesela je, puna songova, plesa i čarolije. Radi se o tome kako vilenjaci pomažu siromašnom postolaru i njegovoj ženi da napreduju u životu. Poruka je ako si dobar prema drugima bit će i tebi dobro – rezimirao je kratko Tomislav Čmelar.

5. prosinca Postolar i vilenjaci gostovat će u Velikoj, a u požeškom će kazalištu tijekom prosinca biti izvedena 15 puta.

Požežani će s „Vjenčanim listom“ u prosincu gostovati u Pakracu, a na domaćim će daskama ugostiti „Harem“.



- Dolazi nam kazalište Moruzgva u kojem glume poznate glumice Nela Kočiš, Barbara Vicković, Ecija Ojdanić i Petra Dugandžić. Predstava govori o potlačenosti žena u haremima u New Yorku, Londonu, Beogradu i Dalmatinskoj zagori te u Istanbulu. Riječ je o komediji vrhunske produkcije koja progovara o podređenosti žena – pojasnila je Soldo.

Mala škola kazališta za prosinac priprema pokaznu predstavu. 21. prosinca izvest će „Vijenac ljubavi“ s početkom u 18 sati.

Bit će to ujedno i posljednja predstava vlastite produkcije u ovoj kazališnoj sezoni.

Pripreme za novu vlastitu predstavu počinju već u veljači čime će biti obilježena 20-a obljetnica rada požeškog kazališta.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI