Anamarija (3) se bori s tumorom, morat će na terapiju u Švicarsku

Anamarija Bešlić
(FOTO: Iz priv. kol. obitelji Bešlić)

03.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 19622

"Bio je Uskrs i vrijeme praznika, došla joj je sestrična u posjet, skakale su malo po krevetu i ona je samo pala. Nakon toga je krenulo povraćanje, odmah smo reagirali i odvezli je liječniku", opisuje Tomislav Bešlić iz Golobrdaca pokraj Požege kako su trogodišnjoj kćeri Anamariji otkrili tumor na mozgu. Brza reakcija joj je možda spasila život, ali njezina borba tek počinje.

Anamarija je prošla operaciju i 9 ciklusa kemoterapija u Zagrebu, a iduće godine mora i na terapiju zračenjem u Švicarsku. Troškove liječenja pokriva Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, ali barem jedan roditelj mora biti stalno s Anamarijom, a tu su i putni troškovi.




- Sada prima HIT 2000 blok kemoterapije. Sad je baš započela desetom ciklusu, a mora ih proći još šest. Nakon toga treba ići u Švicarsku na zračenje. Još ni liječnici ne znaju kada će ići jer svaki mjesec jedno dijete ide tamo. Sami troškovi liječenja su pokriveni na trošak HZZO-a, a sve ostalo moramo sami pokriti. Mama Marijana je sada s njom u Zagrebu. Sama terapija traje četiri do pet dana, onda ovisno o nalazima slijedi oko tjedan dana oporavka. Smještaj nam je organizirala Udruga Krijesnica. Zasad je dobro, liječnici su zadovoljni njezinim liječenjem - opisuje tata Tomislav Bešlić.




- Kad treba ići na kemoterapiju, nije joj baš drago i pita se zašto mora ići. Još je mala pa ne razumije sve. Dobro podnosi terapije, a kod kuće je živahna i vesela. Samo neka ostane tako. Nadamo se najboljem, da će to sve proći i da će imati normalno djetinjstvo. U Švicarsku će morati ići dva puta, mislim da je riječ o vremenu od 7 do 8 tjedana. Oboje smo trenutno nezaposleni i jedini prihodi su nam socijalna pomoć i dječji doplatak, ovo nam je kćer jedinica. Moramo se već sada početi pripremati na to. Zato molim sve čitatelje, koji su u mogućnosti, da nam pomognu - apelira Tomislav.



Maloj Anamariji pomažu udruge "Pčelica" iz Požege i "Krijesnica" iz Zagreba, no možete se uključiti i vi. Novčane donacije možete uplatiti na račun majke Marijane Bešlić u Zagrebačkoj banci - IBAN: HR7923600003239045452.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI